Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (16.7.)

pondelok, 16. júl 2012 17:46 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (16.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (16.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Marián Gáborík zhodnotil stav svojho operovaného ramena
30-ročný slovenský reprezentant, ktorý v zámorí hráva v klube New York Rangers sa vyjadril, že jeho operované rameno je na tom čoraz lepšie a hojí sa veľmi dobre. Kedy sa však bude môcť naplno venovať príprave na sezónu ešte nie je známe.

Vedenie KHL a NHL sa dohodli na memorande

Vedenie najprestížnejšej hokejovej ligy NHL a najkvalitnejšej európskej ligy KHL sa dohodli v ôsmich bodoch na novom memorande, ktoré obsahuje dohodu o výmene informácii o zmluvách všetkých hráčov. Memorandum podpísal zo strany NHL Bill Daly a prezident KHL Alexander Medvedev. Zmluva má platnosť do 30. júna 2013.

Rokovanie o novej kolektívnej zmluve budú pokračovať v stredu

Neúspešné rokovania a vyjednávania o podpise novej kolektívnej zmluvy, ktorá vyprší 15.septembra tohto roku, budú pokračovať v stredu v New Jersey Devils, kde by sa mali stretnúť všetci „zainteresovaní.“

Uskutoční sa lukratívna výmena medzi Bostonom a Anaheimom?

Mužstvo Bostonu Bruins by vraj veľmi rado získalo do svojho tímu útočníka Anaheimu Ducks Bobbyho Ryana. Opačným smerom by mohol putovať český forward David Krejčí. Informácia o tomto trejde je najväčším „hitom“ v zámorí a o tejto výmene sa špekuluje už celý deň. Ani jeden z tímov tieto špekulácie nevyvrátil, no taktiež ani nepotvrdil. Výmena by patrila medzi to najzaujímavejšie, čo sa v tomto let zatiaľ udialo.

Kris Versteeg s novým dlhodobým kontraktom?

V zámorí čoraz viac koluje správa o tom, že sa pre Krisa Versteega vo Floride pripravuje nová dlhodobá zmluva. Versteeg je bez kontraktu a čaká ho arbitráž. Generálny manažér Dale Tallon by sa však arbitráži chcel vyhnúť a pripravuje pre svoju ofenzívnu oporu, ktorá minulý ročník nastrieľala 23 gólov a pridala 31 asistencií, novú dlhodobú zmluvu.

Mike Green odmietol kvalifikačný kontrakt

Washington Capitals ponúkol svojmu obrancovi Mikeovi Greenovi kvalifikačnú ponuku na kontrakt s platom 5 miliónov dolárov (rovnaký plat poberal minulý rok). Green však ponuku odmietol. 26-ročný obranca zatiaľ nehral v žiadnom inom klube okrem Washingtonu. V NHL pôsobí už od sezóny 2005/2006.

Simon Gagne je už stopercentne v poriadku

Kanadský hokejový útočník a čerstvý víťaz Stanley Cupu hrajúci v Los Angeles Kings sa zotavil po operácii krku a od svojich lekárov dostal „zelenú.“ Môže sa tak začať individuálne pripravovať na novú sezónu.

Aaron Palushaj pokračuje v Montreale

Montreal Canadiens sa dohodol na novej ročnej dvojcestnej zmluve s útočníkom Aaronom Palushajom, ktorý v NHL odohral doposiaľ 38 duelov s bilanciou 1+4. V prípade, že sa Palushaj prebojuje do prvého tímu Montrealu jeho plat bude z platového stropu Canadiens odoberať 800 000 dolárov.

Bývalý hokejista Ladislav Š. bol odsúdený na 8 rokov

Hokejista Ladislav Š., ktorý obliekal dres Košíc, či v minulej sezóne pôsobil v prvoligovom Trebišove bol odsúdený na osem rokov za vraždu hokejového rozhodcu Mareka Liptaja z roku 2008.

Erik Čaládi voľným hráčom

Slovenský útočník Erik Čaládi doplatil spoločne s ďalšími dvoma českými spoluhráčmi Ondřejom Poživilom a Michalom Kapičkom na novo zavedené pravidlo francúzskej lige o počte domácich hráčov v tímoch. Trio týchto hráčov sa tak muselo rozlúčiť s angažmánom v Mulhouse Scorpions a musia si hľadať nové tímy.