Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.7.)

nedeľa, 15. júl 2012 17:27 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (15.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Daniel Alfredsson sa ešte nerozhodol
39-ročný švédsky útočník a kapitán Ottawy, ktorý strávil v mužstve Senators už 16 sezón a v žiadnom inom klube NHL nepôsobil sa ešte nerozhodol či bude pokračovať v aktívnej kariére. Alfredsson odohral v NHL 1131 zápasov s bilanciou 1082 bodov za 416 gólov a 666 asistencií.

Jay Bouwmeester preč z Calgary?

V zámorí sa čoraz viac špekuluje o odchode 28-ročného beka Jaya Bouwmeestra z Calgary Flames. V jeho súvislosti sa spomínajú viaceré tímy a to predovšetkým Edmontom Oilers, ktorý potrebuje posilniť defenzívu. O služby 193 centimetrov vysokého Kanaďana prejavili záujem Philadelphia, Carolina, Detroit či St. Louis.

P.K. Subban naďalej rokuje s Montrealom

23-ročný často svojím správaním kontroverzný obranca P.K. Subban naďalej rokuje s vedením kanadského tímu Montreal Canadiens o novej zmluve. Tento rok mu vypršal nováčikovský kontrakt a Subban, ktorý je voľným chráneným hráčom, požaduje dlhodobý 3 až 5-ročný kontrakt. S Montrealom sa však naďalej nemôže dohodnúť.

Toronto Maple Leafs s veľkou túžbou po zisku kvalitného brankára

Mužstvu Toronto Maple Leafs sa po výluke v roku 2004, kvôli ktorej sa nestihla odohrať sezóna 2004/2005, nepodarilo ani raz dostať do play-off. Nevyšlo to ani v poslednej sezóne, hoci vo svojom kádri majú skvelé ofenzívne duo Kessel-Lupul, či v ofenzíve nekompromisného Diona Phaneufa. Kameňom úrazu je v Toronte brankár a tak sa mužstvo javorových listov snaží získať nejakého gólmana pomocou trejdu. V úvahu pripadajú hneď viacerí. Najviac sa hovorí o Robertovi Luongovi či Dominikovi Hašekovi. Na súpiske Toronta zatiaľ oficiálne figuruje len jeden- James Reimer.

Veľké ryby na trhu s voľnými hráčmi

Po podpise zmlúv Zacha Pariseho a Ryana Sutera sa pozornosť klubov preniesla na iných hráčov. Medzi najžiadanejších hráčov bez zmlúv patria útočníci Alexander Semin, Shane Doan, Jason Arnott, Tomas Holmström či Čech Petr Sýkora. Na voľnom trhu sú aj obrancovia Brett Clark, Michal Rozsíval, Milan Jurčina či brankára Dan Ellis, Brent Johnson a Ty Conklin. 

Tomas Holmström chce pokračovať v Detroite

39-ročný Švéd Tomas Holmström, ktorý v Detroite Red Wings pôsobí od sezóny 1996/1997 a v žiadnom inom klube NHL ešte nehral, sa definitívne rozhodol, že buď bude pokračovať v nasledujúcej sezóne v Detroite Red Wings, alebo ukončí kariéru. Pravé krídlo, ktoré odohralo v NHL 1026 zápasov so ziskom 530 bodov sa stalo prvého júla voľným hráčom.

Barys Astana sa nebude súdiť a ostane tak v KHL

Ukrajinský účastník KHL Barys Astana si priznalo dlh voči ich bývalému trénerovi Andrejovi Chomutovovi vo výške 12 500€. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy sa tak zhodlo, že celku, ktorý v poslednom ročníku KHL skončil na 11. mieste v základnej časti nebude brániť v účasti v KHL.

MsHK Žilina zverejnila svoj program prípravných zápasov

Účastník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže MsHK Žilina zverejnila svoj program prípravných zápasov v rámci letnej prípravy na novú sezónu, ktorá odštartuje 18. septembra. Mužstvo Žiliny odohrá 10 prípravných zápasov s mužstvami ako Pavlodar (Kazachstan), Zvolen, Tychy (Poľsko), Székesfehervár (Maďarsko), Banská Bystrica, Třinec, Martin a Piešťany. Na ľad vykorčuľujú hráči Žiliny začiatkom augusta. Prvý prípravný zápas s Pavlodarom odohrajú 7. augusta.