Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.7.)

sobota, 14. júl 2012 15:42 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (14.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

James Van Riemsdyk elitným centrom Toronta
Americký útočník James Van Riemsdyk prestúpil tento rok do Toronto Maple Leafs výmenou za obrancu Lukea Scheena. Vedenie Toronta sa vyjadrilo, že práve 23-ročný center bude elitným centrom Toronta a v prvej formácii bude nastupovať s hviezdnymi krídelníkmi Joffreym Lupulom a Philom Kesselom.

V HC Lev Praha na skúške dvaja útočníci
V kádri českého účastníka KHL HC Lev Praha sa objavili dve nové tváre. Ide o maďarského forwarda Istvána Sofrona, ktorý hrával dlhé sezóny v Székesfehervári v nadnárodnej rakúskej lige. V minulom ročníku bol najlepším strelcom rakúskej ligy. Druhým hráčom na skúške je Peter Jánský, ktorý naposledy hrával v Sparte Praha, no pôsobil aj na hosťovaní v Pardubiciach.

Adam Trenčan oficiálne tretím brankárom Slovana Bratislava

22-ročný brankár Adam Trenčan je oficiálne brankárom nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy Slovana Bratislava. Vedenie KHL zaregistrovalo viaceré zmluvy hráčov Slovana, medzi nimi figurovala zmluva aj tohto banskobystrického rodáka.

Filip Forsberg ostáva v Elitserien
Švédsky hokejový talent, ktorý bol v tohtoročnom drafte vybraný Washingtonom Capitals Filip Forsberg obdržal ponuku na trojročný nováčikovský kontakt. Švéd, ktorý v auguste oslávi svoje osemnástiny, sa však rozhodol odohrať jednu sezónu vo svojej domovine v tíme Leksandu.

Dallas Stars naďalej aktívnym tímom

Dallas Stars naďalej pokračuje vo finalizovaní svojho kádra. Podpísalo zmluvu s dánskym 22-ročným obrancom, ktorý v Dallase pôsobí tri roky. Larsen podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 2,05 milióna USD. V tíme „hviezd“ odohral 63 zápasov (minulý ročník 55). S Dallasom sa na novej ročnej zmluve dohodol aj neobmedzený voľný hráč Maxime Fortunus.

Jamie McGinn ostáva v Colorade

23-ročný Kanaďan Jamie McGinn odohral minulý ročník v dvoch kluboch. V San Jose a v Colorade Avalanche. Sezónu dokončil pri „lavínach“ a v tomto mužstve bude aj naďalej pokračovať. McGinn bol obmedzeným voľným hráčom a dnes podpísal s „Avs“ novú zmluvu na dve sezóny.

Zemgus Girgensons sa upísal Buffalu

18-ročný nádejný lotyšský hokejista, ktorý bol draftovaný tohto roku Buffalom zo 14. miesta podpísal nováčikovský kontrakt so „šabľami.“ V prípravom kempe tak bude bojovať o udržanie sa v prvom tíme Buffala. Ak sa mu to nepodarí čaká ho farma v Rochestri.

Raphael Diaz bez arbitráže

Švajčiarsky talentovaný obranca Raphael Diaz mal v tomto mesiaci predstúpiť spoločne s Montrealom Canadiens pred arbitráž. Nakoniec sa však s Canadiens dohodol na novej zmluve, ktorú predĺžil o ďalšie dva roky.

Stephen Valiquette ukončil kariéru

Kanadský hokejový brankár Stephen Valiquette, ktorý v minulosti pôsobil v drese New Yorku Rangers, Edmontonu Oilers a New Yorku Islanders ukončil pre zdravotné problémy kariéry. Posledné dva roky pôsobil tento gólman v Európe. V nasledujúcej sezóne mal nastúpiť do švédskej Elitserien, no jeho zdravie mu to nedovolilo. Valiquette odchytal v NHL 48 zápasov z toho 2 v play-off.