Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (13.7.)

piatok, 13. júl 2012 17:06 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (13.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (13.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Vedenie HC Lev Praha ostáva pokojné
Vedenie účastníka a nováčika KHL HC Lev Praha sa vyjadrilo, že ostáva pokojné, napriek tomu, že sa v Prešove začalo pojednávanie o dlhoch popradského „leva.“ Pražský klub sa o ruskú licenciu a štart v KHL nebojí.

Teemu Selänne nekončí!

Najproduktívnejší fínsky hokejista v histórii, pravý krídelník Teemu Selänne, sa rozhodol že bude pokračovať vo svojej kariére. S „káčermi“ z Anaheimu podpísal ročný kontrakt. Devätnásty najproduktívnejší hráč NHL sa tak môže o pár priečok posunúť vpred. Kontrakt mu vynesie 4,5 milióna dolárov.

Jonathan Bernier chce z Los Angeles preč

Brankárska dvojka „kráľov“ Jonathan Bernier by to chcel skúsiť v inom klube. Brankár, ktorému bola v Los Angeles predpovedaná veľká budúcnosť sa nedokázal presadiť v konkurencii ďalšieho mladého brankára Jonathana Quicka. Bernier sa vyjadril, že by rád z klubu odišiel a skúsil sa pobiť o post jednotky v inom tíme.

Derek Roy pod skalpel

Center tímu Dallasu Stars, ktorý tento leto prišiel k „hviezdam“ z Buffala Sabres je nútený ísť pod skalpel s poraneným ramenom. Rameno si zranil už minulý prípravný kemp, no sezónu odohral so sebazaprením a pripísal si na svoje konto 80 štartov. Po dohode s klubom a lekármi súhlasil so zákrokom, ktorý by ho mal nepríjemného zranenia zbaviť.

Buffalo sa vyjadrilo prečo odmietlo Hašeka

47-ročný český brankár Dominik Hašek sa pokúša o comeback do NHL. Primárne sa chcel vrátiť do klubu, kde naštartoval svoju hviezdnu kariéru, do Buffalo Sabres. Tento tím ho však odmietol. Generálny manažér „šablí“ Darcy Regier sa vyjadril, že Hašeka nepodpísali, pretože by nezapadol do zloženia hráčskeho kádra. Hašek si tak musí hľadať uplatnenie v inom klube.

Richard Bachman sa vyhol arbitráži

24-ročný Američan a brankár Dallasu Stars nemusí ísť k arbitráži. So svojím mužstvom sa dohodol na ročnej zmluve s platom 625 tisíc dolárov. Bachman odohral vo svojej kariére počas dvoch sezón 19 zápasov. V NHL už odchytal 942 minút. Dallas s ním počíta ako so spoľahlivou dvojkou za Fínom Karim Lehtonenom. 

Barys Astana skončí v KHL?

Účastník nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy, ukrajinský celok Barys Astana, si odmieta priznať dlh voči svojmu bývalému trénerovi Andrejovi Chomutovovi, ktorý sa vyšplhal do výšky 12 500€. Vedenie KHL uvažuje o vylúčení ukrajinského tímu z KHL.