Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.7.)

štvrtok, 12. júl 2012 17:55 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (12.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Veľký návrat sa konať nebude, Buffalo odmietlo Hašeka
47-ročný český hokejový brankár Dominik Hašek si toto leto hľadá nový angažmán v NHL. Jeho rokovania o novej zmluve však stroskotali stanoviskom Buffala Sabres, ktoré sa rozhodlo nepodpísať s ním zmluvu ako s voľným hráčom. Hašek sa tak bude musieť poobzerať po iných kluboch.

Wojtek Wolski mení opäť dres

Poľský 26-ročný krídelník sa opäť sťahuje. Dohodol sa na ročnej zmluve s platom 600 tisíc dolárov, zmluvu podpísal s Washingtonom. Pre Wolskeho bude Washington Capitals už piatym tímom za posledné 4 roky. Vystriedal už Colorado, Phoenix, New York Rangers a Floridu. V NHL odohral 424 zápasov so ziskom 258 bodov.

Dallas s ďalšími dvoma novicmi v kádri

Dallas Stars podpísal nové dva nováčikovské kontrakty s hráčmi Brettom Ritchiem a Troyom Vancem. Obaja mladíci podpísali trojročné kontrakty. Ritchie naposledy pôsobil v OHL. Troy Vance hral v QMJHL.

Peter Mueller končí s „lavínami“

24-ročný center Peter Mueller nedostal ponuku na predĺženie kontraktu s Coloradom Avalanche, kde naposledy pôsobil a tak sa dohodol na ročnom kontrakte v hodnote 1,725 miliónov dolárov. Mueller odohral 254 zápasov v NHL a vsietil v nich 55 gólov ku ktorým pridal 88 asistencií.

Sú známi noví členovia americkej hokejovej siene slávy

Do americkej hokejovej siene slávy bude zaradené nové trio hráčov. Tejto pocty sa dočkali dvaja hráči – útočníci Mike Modano a Ed Olczyk a generálny manažér New Jersey Devils, ktorý pôsobí v tomto tíme už vyše 25 rokov a získal s ním už tri Stanley Cupy.

Marc-Edouard Vlasic pokračuje v San Jose

Zadák Marc-Edouard Vlasic sa dohodol na päťročnom predĺžení kontraktu so svojím súčasným tímom San Jose Sharks. 25-ročný obranca, ktorý v NHL odohral už 471 zápasov bude ročne poberať 4,25 miliónov dolárov ročne.

Marc-Andre Gragnani podpísal s Carolinou

25-ročný hráč Marc-Andre Gragnani, ktorý naposledy hrával vo Vancouveri Canucks sa dohodol na rončom dvojcestnom kontrakte s Carolinou Hurricanes. Jeho plat v NHL sa vyšplhá do výšky 800 tisíc dolárov. Ak však tento zadák bude hrávať v nižšej súťaži jeho plat bude 105 000 amerických dolárov.

Boston Bruins s dvoma novými hráčmi v kádri

Generálny manažér Bostonu Bruins Peter Chiarelli podpísal nové kontrakty s voľnými hráčmi – obrancom Garnetom Exelbym a útočníkom Laneom MacDermidom. Fyzicky hrajúci bek Garnet Exelby odohral v NHL už 408 zápasov. V NHL sa predstavil v drese Atlanty Thrashers a Toronta Maple Leafs. Macdermid patrí organizácii Bruins už 3 roky a všetok čas strávil na farme v Providence.

Peter Sivák sa sťahuje do zámoria

Slovenský útočník Peter Sivák, ktorý naposledy hral v Tisport extralige v drese Žiliny sa sťahuje do zámoria. Jeho novým tímom bude zámorský tím a účastník ECHL San Francisco Bulls. Sivák v poslednom ročníku zaznamenal 51 kanadských bodov.

Ivan Čiernik zo Švédska do Nemecka

Slovenský hokejový útočník sa po ročnom pôsobení vo švédskom klube Malmo sťahuje do Nemecka, kde bude pôsobiť  v Hannoveri.

Marek Uram sa vracia do Znojma

38-ročný slovenský krídelník a majster sveta z Göteborgu 2002 Marek Uram sa po ročnom pôsobení na Slovensku v tíme prvoligového Liptovského Mikuláša  vracia do Česka. Dohodol sa na zmluve s českým klubom hrajúcim v nadnárodnej rakúskej lige so Znojmom.