Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.7.)

streda, 11. júl 2012 17:11 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (11.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Milan Jurčina bude vo svojej kariére pokračovať v NHL
Slovenský obranca Milan Jurčina, ktorý naposledy hájil farby klubu zámorskej NHL New Yorku Islanders bude meniť dres. 29-ročný rodák z Liptovského Mikuláša má vraj viacero ponúk od klubov najprestížnejšej hokejovej ligy a jeho agent je v neustálom spojení s týmito klubmi. Pre Jurčinu ostáva prioritou NHL a tak je viac než isté, že v tejto lige bude  naďalej hrávať.

Marko Daňo blízko dohody s tímom z KHL!

17-ročný hokejový slovenský talent Marko Daňo by mal v najbližšom čase podpísať nový kontrakt s účastníkom KHL Slovanom Bratislava. Odchovanec trenčianskeho hokeja je veľmi blízko podpisu zmluvy s nováčíkom Kontinentálnej hokejovej ligy.

Novou akvizíciou v kádri Slovana je Michal Vondrka
30-ročný český reprezentant Michal Vondrka bude nasledujúcu sezónu pôsobiť v KHL. Hráč, ktorý naposledy pôsobil v Slávii Praha sa dohodol so Slovanom Bratislava na jednoročnej zmluve. O jeho služby malo záujem viacero klubov KHL medzi nimi aj najväčší konkurenti belasých HC Lev Praha.

Rick Nash „odobril“ 6 tímov

Rick Nash vedeniu svojho tímu Columbusu Blue Jackets predložil papier s rebríčkom tímov do ktorých by bol ochotný prestúpiť. Na zozname je údajne 6 tímov a medzi nimi nefiguruje žiadny kanadský tím. Nash by sa tak mohol predstaviť v drese Bostonu, Detroitu, New Yorku Rangers, Pittsburghu, San Jose alebo Philadelphii.

Teddy Purcell zostane v Tampe Bay

Generálny manažér Tampy Bay Steve Yzerman predĺžil zmluvu s Teddym Purcellom o ďalšie tri roky. Nasledujúci rok bude Purcell poberať 2,375 milióna dolárov, ďalšie tri roky jeho plat vzrastie na 4,5 milióna dolárov.

O Brendena Morrowa je v NHL záujem

O kapitána Dallasu Stars Brendana Morrowa majú záujem viaceré kluby. Vo svojom klube by ho radi privítali mužstvá Saint Louis Blues, Los Angeles Kings, New York Rangers a San Jose Sharks. O jeho odchode sa špekuluje po príchode dvoch matadorov Raya Whitneyho a Jaromíra Jágra.

Zlý muž Chris Neil naďalej „policajtom“ Ottawy Senators

Bitkár Chris Neil, ktorý dlhodobo pôsobí v organizácii Ottawy Senators sa dohodol na predĺžení svojho kontraktu o tri roky. 33-ročné pravé krídlo bude v Ottawe pôsobiť do svojich 37. Rokov, keďže jeho súčasný kontrakt mu vyprší až o rok.

Tim Sestito ostáva v New Jersey Devils

Center tohtoročného finalistu NHL Tim Sestito ostáva v New Jersey Devils. S klubom sa dohodol na dvojcestnom ročnom kontrakte v hodnote 525 tisíc dolárov.

Ďalšia posila do manažmentu „žralokov“

Po Larrym Robinsonovi, ktorý sa stal nedávno asistentom trénera San Jose Todda McLellana sa do San Jose sťahuje ďalší tréner a to Jim Johnson, ktorý naposledy pôsobil vo funkcii asistenta trénera vo Washingtone.

Jamie Langenbrunner ostáva v Saint Louis Blues

Pravé krídlo Jamie Langenbrunner bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v Saint Louis Blues. S „bluesmanmi“ sa dohodol na ročnej zmluve s platom 1,25 milióna dolárov. 36-ročný útočník odohral v NHL už 1105 zápasov.

B.J. Crombeen sa sťahuje do Tampy Bay

27-ročný krídelník Brandon Crombeen sa sťahuje zo Saint Louis Blues do Tampy Bay. Spolu s ním poputuje aj 5. voľba v drafte 2014. Opačným smerom putujú 2 výbery v štvrom kole draftu 2013 a 2014.

Niklas Hagman po pôsobení v NHL odchádza do KHL

Fínsky krídelník Niklas Hagman sa po dlhých rokoch v zámorí sťahuje do Európy. V NHL pôsobil tento 32-ročný krídelník v mužstvách Florida Panthers, Dallas Stars, Toronto Maple Leafs, Calgary Flames a Anaheim Ducks.V NHL odohral 770 zápasov a pripísal si na svoje konto 301 bodov. Zmluvu podpísal s ruským klubom Lokomotivom Jaroslavľ.

Nikolaj Zherdev s novým kontraktom

Ruský hokejový útočník Nikolaj Zherdev sa dohodol na predĺžení kontraktu so svojím zamestnávateľom a klubom kde pôsobil aj v minulom ročníku. S Atlantom Mytišči predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky.