Main Content

Corgoň liga už o 2 dni: Tip Sport7.sk na konečné poradie

streda, 11. júl 2012 13:10 | Autor: Filip Chudý

Corgoň liga už o 2 dni: Tip Sport7.sk na konečné poradie
Corgoň liga už o 2 dni: Tip Sport7.sk na konečné poradie | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už o 2 dni odštartuje nový ročník Corgoň ligy a my vám prinášame sériu článkov k jej štartu. Každý deň sa môžete tešiť na jeden pútavý článok. Dnes sa zameriame si zatipujeme konečné poradie, aké môže byť na konci súťaže.

Pred každým novým ročníkom je tu aj nová šanca pre všetky kluby. Začína sa totiž opäť od nuly, a tak má prakticky každý rovnakú šancu na titul, ale aj na zostup. Ale v skutočnosti si kluby rozdali karty už dopredu sami, podľa toho, ako si zložili svoje kádre a navodili v klube atmosféru. V dlhodobej súťaži totiž rozhoduje kvalita a šírka kádra a musí to byť podporené dobrou tímovou atmosférou. Prinášame vám pohľad na možné konečné poradie na konci súťaže.

1. Slovan Bratislava

V minulej sezóne stačilo hrať Slovanu len trochu dobre a bol by titul obhájil, lenže on hral hlavne na jar hrozne, lebo si asi mysleli, že to príde samo. Aj preto bolo vlastne zázrakom, že hral o titul takmer do konca. Iba ťažko môžu zopakovať 2-krát po sebe takú sezónu. Teraz budú všetci v klube koncentrovaní od 1. kola, aby si napravili pošramotenú reputáciu. Navyše Slovan okysličil káder a prišli do neho hráči, ktorí sú hladní po úspechoch.

2. MŠK Žilina


Žilina ide obhajovať titul takmer s nezmeneným kádrom. Celú minulú sezónu išla zápas od zápasu konštante, až prišla k titulu, hoci ani ona majstrovskú fazónu nemala. Keďže má káder ten istý, dá sa predpokladať, že nič radikálne sa v jej podaní nezmení. Opäť to budú veľmi podobné výsledky, ale tentoraz sa nájde mužstvo, ktoré ju predstihne. Navyše titul sa vždy ťažšie obhajuje, ako sa získava.

3. FK Senica

Klub zo Záhoria napreduje postupnými krokmi stále dopredu. A niekde v diaľke je aj túžba po historickom titule. Senica síce bola spoločne so Slovanom najaktívnejšia na prestupovom trhu, lenže musela plátať veľké straty. A hoci prišli veľmi dobrí hráči, tak hlavne zo začiatku budú mať problémy so zohratosťou. Veď takmer úplne celá obranná fáza má nové zloženie, ale v minulej sezóne neplodný útok bude teraz lepší.

4. Spartak Trnava

Na konci tejto sezóny to bude presne 40 rokov od posledného trnavského titulu. V Trnave by preto radi toto počítanie zastavili práve v jubileu. Lenže najväčšiu šancu od pamätného zápasu v Rimavskej Sobote na jar 1997 mali minulú sezónu a hoci im stačilo málo, tak predsa len im ešte čosi chýbalo. Teraz ide do boja iba mierne pozmenené mužstvo, ale oproti svojím ďalším trom hlavným protivníkom nemá Trnava taký široký káder.

5. FC Nitra

Za najlepšou štvorkou bude väčší bodový odstup a tímy na ďalších miestach budú bodovo veľmi vyrovnané, podobne, ako tomu bolo v minulej sezóne. Tú začala Nitra veľmi dobre, keď v prvej štvrtine súťaže sa držala na špici tabuľky. Nitra je nevyspytateľná a často má fázy, keď buď hrá vpredu alebo vzadu. Po dvoch 8. miestach sa teraz naučí vyhrávať aj doma a práve tieto body jej pomôžu, aby sa stala lídrom zvyšku pelotónu.

6. AS Trenčín

Keby si Trenčín udržal káder z minulej sezóny pohromade, tak by sme hovorili o najlepšej pätici súťaže. Hlavne jarné výkony by ho predurčovali na vyššie pozície. Lenže hráči zatúžili po odchode a klub im v tom mohol iba ťažko brániť. Teraz bude Trenčín opäť hlavne na začiatku súťaže mužstvo iba formovať. Na jar po zimnej prestávke, ale príde opäť dobrý finiš, ktorý ho vynesie iba o stupienok nižšie oproti minulej sezóne.

7. ViOn Zlaté Moravce

Zlaté Morave sa po návrate do najvyššej súťaže opäť umiestnia aj tretí rok po sebe na mieste v strede tabuľky. Po 6.mieste si zopakujú to 7. s minulej sezóny. Zmena oproti uplynulej sezóne bude iba v tom, že nevystrelia ako kométa a potom prudko nezhasnú. Teraz budú hrať konštantne počas celého ročníka, na čo ich predurčuje aj káder. Najväčšie hviezdy mužstva síce odišli, ale teraz majú širší výber hráčov.

8. Spartak Myjava

Myjava bude pozitívnym prekvapením ročníka. Ukáže, že posledné dva postupy neboli vôbec náhodné a pekný futbal bude hrať aj v najvyššej súťaži. V nedávnej minulosti neraz dokázala vyradiť kluby najvyššej súťaže so Slovenského pohára a teraz má ešte lepší káder. Sú v ňom aj poloprofesionáli, čo sa prejaví hlavne v pokročilej fáze súťaže. Ale dovtedy bude nováčikovský elán na Kopaniciach značný.

9. MFK Košice

Návrat trénera Kozáka zapríčiní, že Košice nebudú teraz na rade s vypadnutím, ako to sám povedal pri návrate. Posledné tri roky totiž metropola východu tancovala na hrane vypadnutia. Len sa vždy našiel niekto, kto bol ešte horší. Teraz už Košice nebudú natoľko zlé, lenže ani Kozák s nimi neurobí také zázraky, že by sa mali umiestniť niekde vyššie. Ale určite vypracuje opäť niekoľko dobrých futbalistov.

10. Dukla Banská Bystrica

V strede Slovenska sa po rokoch, keď hrali o vyššie priečky rozhodli dať šancu domácim odchovancom a postupne púšťali preč najlepších hráčov. To sa prejavilo na postupnom páde v tabuľke a teraz sa zošmyknú opäť o priečku nižšie. Hoci pod Urpínom dúfajú, že sa dostanú vyššie, s týmto mladým kádrom to pôjde iba veľmi ťažko. Ale pracujú lepšie ako kluby, ktoré by sa mali umiestniť pod nimi.

11. Tatran Prešov

V Prešove mali vybudované na slovenské pomery dlho veľmi dobré podmienky, hoci výsledky tomu nezodpovedali. Ale teraz po odchode dvoch tretinových akcionárov je situácia veľmi otázna. Nový tréner by mal prísť k mužstvu iba dnes, hráči stále nevedia na čom sú a spory majiteľa klubu s mestom tiež k ničomu neprospievajú. Pre Prešov to bude ťažká sezóna, ale nájde sa niekto horší.

12. MFK Ružomberok

Na začiatku jarnej časti v Ružomberku vyhlasovali, že chcú ísť do pohárovej Európy a teraz v čase, keď ju chceli hrať si zostavili káder, v ktorom je veľa hráčov ešte v minulej sezóne druholigového béčka. Vedenie ružomberského futbalu je slabým slovom chaotické. Takto zložené mužstvo to bude mať veľmi ťažké. Hoci sa časom zrejme posilnia, tak futbal býva spravodlivý a Ružomberok si o zostup koleduje.

Budúci ročník asi neprinesie žiadne výrazné prekvapenia. Na titul má reálne iba prvá štvorica mužstiev, ktorá si zrejme opäť aj podelí pohárové miestenky. Ale v konečnej fáze to nebude také dramatické ako v minulej sezóne. Ostatné mužstvá budú o pohárovú miestenku bojovať najskôr iba v Slovenskom pohári. Ďalšia štvorica tímov bude hrať v bezproblémovom strede tabuľky a nebude mať so záchranou žiadny problém. Zostup bude síce počas zimy hroziť matematicky viacerým mužstvám, ale na začiatku jari sa z tohto ohrozenia rýchlo dostanú. Boj o záchranu sa bude lámať asi až v posledných troch kolách.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, ako to dopadne v tabuľke podľa vás. Kto bude majster? Kto podľa vás vypadne? A kedy bude rozhodnuté?

Zajtra sa môžete tešiť na článok, v ktorom položíme 10 otázok a aj na všetky zodpovieme.