Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.7.)

utorok, 10. júl 2012 17:49 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (10.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Shane Doan veľkým lákadlom pre kluby NHL
Shane Doan, 35-ročný útočník Phoenixu Coyotes nedostal ako voľný hráč ponuku od tímu, v ktorom pôsobí už 16 sezón, a tak si musí prehliadať nové ponuky od iných klubov. O služby tohto pravého krídla majú záujem viaceré mužstvá a Doan sa vyjadril, že ho lákajú viaceré ponuky. Medzi čakateľov na Doanove definitívne „áno“ patria aj Colorado, Detroit, Pittsburgh, New York Islanders/Rangers, Vancouver, Los Angeles či Philadelphia.

Alexander Semin s pravdepodobnosťou ostane v NHL

Ruský talentovaný krídelník Alexander Semin pravdepodobne ostane v NHL. Zámorské médiá sa vyjadrili, že je blízko dohody s tímom Pittsburgh Penguins. So Seminom chcú podpísať kontrakt aj tímy NHL a KHL. Veľký záujem má Detroit Red Wings, ale aj ruská CSKA Moskva.

Mason Raymond sa dohodol s Vancouverom

Vancouver Canucks sa dohodol so svojím útočníkom Masonom Raymondom a tak nemusia pristúpiť k arbitráži. 26-ročný krídelník pôsobí v organizácii Canucks už 5 sezón. V tíme bude pokračovať ďalší rok, keď sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 2,275 milióna USD.

Jeff Halpern zakotvil v New Yorku Rangers

Skúsený útočník Jeff Halpern podpísal jednoročnú zmluvu s Jeffom Halpernom. Jeho plat bude činiť 700 tisíc dolárov. Naposledy pôsobil tento center vo Washingtone Capitals.

Nikolai Kuljomin k arbitráži

Ruského hokejistu Nikolaja Kuljomina prihlásil jeho tím Toronto Maple Leafs k arbitráži. Doteraz sa hráčov agent a Toronto nedokázali dohodnúť na novej zmluve. V minulej sezóne poberal Kuljomin 2,2 miliónov dolárov.

Cristobal Huet verí v návrat do NHL

37-ročný francúzsky brankár Cristobal Huet sa po dvojročnej prestávke chce vrátiť do dejiska NHL. Huet v sezóne 2009/2010 získal spoločne s Chicagom Blackhawks Stanley Cup. V play-off však robil len náhradníka, po tejto sezóne zo scény NHL vymizol a vrátil sa do Európy. Teraz prejavil záujem o návrat do NHL. Vyjadril sa, že by sa uspokojil aj s postom dvojky. Huet je v NHL nechráneným voľným hráčom, no žiadne ponuky ešte neobdržal.

T.J. Galiardi nepredstúpi pred arbitráž

24-ročný krídelník T.J. Galiardi nebude musieť spoločne so svojím klubom San Jose Sharks predstúpiť pred arbitráž. So svojím zamestnávateľom sa dohodol na ročnej zmluve.

Skalica v Ufe nenastúpi

Skalický tím, ktorý sa už trikrát v rámci predsezónnej prípravy predviedol na medzinárodnom turnaji, ktorý sa uskutočňuje v Ufe. Skalica poslala do Ufy oficiálny list v ktorom sa zriekla účasti na turnaji. Skalici sa podarilo turnaj vyhrať v roku 2010.

Mezei za kontrakt v Jekaterinburgu vďačí starým známym

Vyše dvojmetrový slovenský bek Branislav Mezei bude budúcu sezónu hájiť farby účastníka KHL Avtomobilistu Jekaterinburg. S Jekaterinburgom sa mu podarilo dohodnúť aj vďaka starým známostiam zo zámoria. V jeho mene sa prihovorili bývalý spoluhráč z NHL Alexei Jashin a tréner Igor Ulanov. S obidvoma menovanými sa stretne aj vo svojom novom pôsobisku.