Main Content

Corgoň liga už o 3 dni: Najväčšie hráčske esá tímov Corgoň ligy

utorok, 10. júl 2012 15:57 | Autor: Filip Chudý

Corgoň liga už o 3 dni: Najväčšie hráčske esá tímov Corgoň ligy
Corgoň liga už o 3 dni: Najväčšie hráčske esá tímov Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už o 3 dni odštartuje nový ročník Corgoň ligy a my vám prinášame sériu článkov k jej štartu. Každý deň sa môžete tešiť na jeden pútavý článok. Dnes sa zameriame na hráčske esá, ktoré jednotlivé mužstvá majú.

Každé mužstvo má aspoň jedného hráča, ktorý nad ostatnými vyčnieva. Aj ostatní spoluhráči sa na neho spoliehajú, že v rozhodujúcich chvíľach zaberie práve on. Je to vlastne trénerovo eso, ktoré vytiahne z rukáva a verí, že mu vyhrá partiu. Niektoré kluby majú viac takých es, ale jeden hrá predsa len prím. Prinášame vám hráčske esá tímov Corgoň ligy, od ktorých bude veľa záležať v budúcej sezóne.

Viktor Pečovský

Klub: MŠK Žilina
Post: stredopoliar

Dlhoročný hráč Banskej Bystrice sa takto pred rokom rozhodol pre zmenu a vybral sa do Žiliny. V nej sa stal okamžite nosným hráčom a zostava sa skladá okolo neho. Dobre prepája defenzívu s ofenzívou a tým drží celú žilinskú hru. Bez neho už iba ťažko Žilina môže hrať, pretože jeho alternatívy nemajú takú výkonnosť ako on. Dokonca sa ukázal aj ako dobrá alternatíva na post stopéra.

Miroslav Karhan

Klub: Spartak Trnava
Post: stredopoliar


Za neho najlepšie hovoria jeho výsledky. Stal sa zaslúžene najlepším hráčom minulej sezóny Corgoň ligy. Vrátil sa domov a naštartoval celú Trnavu, ktorá hrala až do posledného kola o titul. Teraz sa pokúsi na minulú sezónu nadviazať. Už iba ťažko si dokážeme predstaviť, ako by hrala Trnava bez neho. Drží totiž celú trnavskú hru a adekvátnu alternatívu za neho rozhodne nemajú.

Igor Žofčák

Klub: Slovan Bratislava
Post: stredopoliar


Celá hra Slovana bola postavená na ňom, čo sa jasne ukázalo počas jarnej časti. Súper mu zlomil nohu v generálke na jarnú časť súťaže a hra Slovana sa úplne tým rozpadla. Zrazu nebolo hráča, ktorý by zobral zodpovednosť na seba a potiahol mužstvo. Práve Žofčák pripravoval dovtedy väčšinu gólov Slovana a z jeho prihrávok žil hlavne Šebo. Žofčák sa pomaly vracia do tréningu a v septembri sa zrejme už objaví naspäť v zostave.

Tomáš Kóňa

Klub: FK Senica
Post: stredopoliar


Od novej sezóny sa stal kapitánom mužstva, ale nielen preto sa bude od neho čakať veľa. Svojimi výkonmi si vypýtal miesto v reprezentácií a jeho dobrú prácu v strede poľa bude Senica veľmi potrebovať. Hrá dobre dopredu aj dozadu, ale Senica sa ho bude snažiť využiť hlavne smerom dopredu, preto mu musí zohnať ešte defenzívneho strážcu, aby sa tak Kóňa mohol nerušene venovať ofenzíve.

Boris Godál

Klub: AS Trenčín
Post: obranca

Z Trenčína odišli nosní hráči, ale takto pred rokom ešte neboli pre iné kluby zaujímaví. Hlavne vďaka minulej sezóne mohli odísť do lepších klubov. Situácia je nejasná aj okolo ďalších, a tak je tu šanca pre ostatných výrazne zaujať. Veľa bude záležať hlavne na Godálovi, ktorý sa dobrými výkonmi dostal až do širšieho kádra reprezentácie. Teraz sa od neho čaká ešte viac.

Tomáš Ďubek

Klub: MFK Ružomberok
Post: stredopoliar


Najprv bol medzi hráčmi, čo mali z Ružomberka odísť, ale nakoniec si funkcionári spočítali, že ho potrebujú. Patrí už medzi klubový inventár a hoci sa už viackrát hovorilo o jeho odchode inam, stále zostáva pod Čebraťom. Teraz je jasne najskúsenejším hráčom tímu a očakáva sa od neho, že potiahne mladé mužstvo. Najväčšou ofenzívnou zbraňou Ružomberka má byť jeho ľavačka.

Martin Kuciak

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Post: brankár


Zlaté Moravce nemajú vo svojom strede výraznú hviezdu, na ktorú by sa súperi museli zamerať. Hráči, čo začali trochu vytŕčať sú už preč. Kuciak je oproti minulej sezóne jedna z mála posledných výrazných opôr, čo v klube zostala. Aj v novej sezóne od neho budú čakať, že jeho dobré zákroky pomôžu tímu k čo najlepším výsledkom. Je dôležitý aj do kabíny, kde patrí medzi lídrov.

Seydouba Soumah


Klub: FC Nitra
Post: tvorca hry

Guinejský futbalista ukázal, že je skvelým driblérom, lenže on sám by chcel prejsť snáď cez všetkých. Keď sa naučí ešte lepšie spolupracovať s mužstvom bude výraznejšou oporou a hlavne v ofenzíve tak vzniknú Nitre skvelé možnosti. Lebo Soumah dokáže na seba naviazať viac hráčov, len má problém potom prihrať neobsadeným spoluhráčom, ktorí by mohli dávať góly.

Tomáš Hučko


Klub: Dukla Banská Bystrica
Post: ľavý stredopoliar

Je to jeden z najdlhšie slúžiacich hráčov vojakov. Dostal sa dokonca do širšieho kádra reprezentácie, a tak sa od neho budú právom čakať dobré výkony. Svojimi výpadmi po ľavej strane by mal zamestnávať obrany súperov. Je schopný hrať aj na poste ľavého obrancu. Bude sa od neho čakať, že v mladom kádri Banskej Bystrice bude patriť medzi lídrov a poprípade môže zaujať iné kluby.

Peter Petráš

Klub: Tatran Prešov
Post: obranca

Bývalý slovenský reprezentant je najdôležitejším hráčom prešovskej defenzívy. Využívajú ho prakticky na všetkých postoch a svoje umenie ukazuje aj na pozícií defenzívneho stredopoliara. Práve v takejto nejasnej situácií, ktorá panuje okolo klubu sa od neho čaká, že bude lídrom tímu. Prešov nedáva veľa gólov, a tak bude hra defenzívy, ktorá je jeho parketou, opäť veľmi dôležitá.

Peter Šinglár

Klub: MFK Košice
Post: defenzívny stredopoliar

Je to najskúsenejší hráč košického mužstva nielen čo sa týka veku. Jeho reprezentačné a zahraničné skúsenosti budú pre mladé mužstvo Košíc veľmi vítané. V Košiciach ho prerobili z pravého obrancu na defenzívneho stredopoliara a ide mu to na novom poste veľmi dobre. Prepája obe základné zložky košickej hry a aj staronový tréner Kozák od neho bude čakať veľa nielen na ihrisku.

Zdeno Štrba

Klub: Spartak Myjava
Post: defenzívny stredopoliar

V kádri nováčika najvyššej súťaže nájdeme viac hráčov, ktorí majú skúsenosti s najvyššími súťažami a to nielen u nás. Ale už 36-ročný bývalý slovenský reprezentant medzi nimi vyniká. Prišiel v zime ako nepotrebný hráč Žiliny a pomohol Myjave vybojovať historický postup. Nastupoval väčšinou ako stopér, pretože tam mala Myjava problémy. Mal by byť hráčskym lídrom tímu.

Medzi najväčšie esá tímov sme zaradili hlavne slovenských hráčov, hoci máme v súťaži dosť kvalitných legionárov. Ale vo väčšine tímov je to práve mix Slovákov, od ktorých sa čaká veľa a legionárov, ktorí by mali logicky vyčnievať. Ak tomu tak nie je, tak by sa ich mali kluby radšej zbaviť, inak tým škodia nielen sebe, ale aj celému slovenskému futbalu.

V diskusií vyjadrite svoj názor, ktoré eso podľa vás si splní svoju úlohu a kto prípadne to nezvládne. Môžete pridať aj svoj názor, kto podľa vás bude klubových esom.


Zajtra sa môžete tešiť na článok, v ktorom si zatipujeme konečné poradie budúcej sezóny.