Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Sagan nám nepomáha...

utorok, 10. júl 2012 11:52 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Sagan nám nepomáha...
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Sagan nám nepomáha... | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Sagan nám "nepomáha"...

Počas týždňa najväčších letných horúčav sa naplno rozbehol už 99. ročník Tour de France. Všetci hľadajú spôsob, ako sa schladiť, len jeden chlapec na to neberie ohľad a rozpaľuje nás ešte viac a to dokonca až z Francúzska. Peter Sagan sa stal jednoducho najväčším letným hitom, ktorý sa hrá nielen vo všetkých rádiách. Noviny bez Sagana na titulke sa už ani nekupujú, ak nezačnú televízie informáciou o Saganovi, tak si ľudia prepnú na saganov kanál. Rádia tiež radšej pustia vyjadrenie Sagana, akoby mali prehrať tú istú odrhovačku už 5-krát v jeden deň. Všade počuť iba Sagan, Sagan, Sagan ...

A to nielen na Slovenku, ale celý svet sa zaľúbil do svojej letnej lásky. Tour de France je totiž tretie najsledovanejšie športové podujatie na planéte, keď pred ňou sú iba MS vo futbale a OH. Len Slováci ju ako keby objavili až pri jej 99. pokračovaní. Čísla sledovanosti stúpajú, čo určite teší, pretože aj dej nudnej 200 km dlhej rovinatej etapy je zaujímavejší ako dajaká farma so superstar na exotickom ostrove. A práve závery takýchto etáp nás zaujímajú najviac. V nich už Tourminátor, Forrest Gump či Hulk ukázal svoje nesporné kvality. A nebyť pádu mohol byť možno už aj štvrtý prívlastok.

Ale ten verme príde čoskoro, hoci teraz Peter Sagan iba obdivuje horskú prírodu, tak jeho čas ešte príde. 12. etapa je opäť stavaná preňho a stávkové kancelárie možno vypíšu kurz maximálne na úrovni 1,10, inak by mohli skrachovať. Potom ešte bude šanca postupne v 13., 15., 18. a poslednej 20. etape na Champs-Élysées. Ale medzitým sa bude odohrávať skutočná Tour de France, keď cyklistov čakajú najväčšie kopce a 2 časovky, ktoré rozhodnú o víťazovi tohto ročníka. A určite sa nemusíme báť, že sa nebudeme mať na koho pozerať. Peter Velits bude bojovať o čo najlepšie umiestnenie v celkovom poradí a rozhodne na to má.

V súčasnosti sme najsilnejšia cyklistická krajina na svete pri prepočte na jedného obyvateľa, či cyklistu. Všetci sa iba pozastavujú nad tým, ako je možné, že taká pred pár rokmi bezvýznamná cyklistická krajina, teraz žne také veľké úspechy. A opäť musíme bohužiaľ iba konštatovať, že to nie je výsledok práce určitého štátneho systému rozvoja, ale ide o ďalšiu slovenskú športovú anomáliu. Po MS vo futbale sa opäť na celom svete hovorí o Slovensku s veľkým rešpektom, ale vo svete tento úspech bude rezonovať určite dlhšie. Lebo u nás sú to vždy maximálne 3 dni slávy a opäť budú stredobodom pozornosti jednocentové „celebrity“. Ale bodaj by som sa mýlil!
 

Odporúčané články