Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (8.7.)

nedeľa, 8. júl 2012 14:10 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (8.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (8.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Tomáš Záborský s cieľom dostať sa do NHL
Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský, ktorý posledné tri roky pôsobil v najvyššej fínskej lige a posledný ročník sa stal najlepším strelcom a taktiež najlepším hráčom súťaže, putuje do mužstva KHL Avangardu Omsk. Odtiaľ by si rád vybojoval cestu do NHL. Podobne ako tento rok Roman Červenka, zhodou okolností taktiež bývalý hráč Omsku, ktorý podpísal kontrakt s Calgary Flames.

Špekulácií je na tento týždeň dosť

Medzi najviac skloňované mená nasledujúceho týždňa sa zaradia určite hráči ako Shane Doan (Phoenix Coyotes), Alexander Semin (Washington Capitals), Rick Nash (Columbus Blue Jackets), Bobby Ryan (Anaheim Ducks). Pri všetkých týchto hráčoch sa spomína zmena tímu. Hokejová verejnosť sa tak určite má na čo tešiť!

Dvojdňové rokovania medzi NHL a NHLPA priniesli svoje ovocie

Zástupca komisára NHL Bill Daly sa nechal počuť, že dvojdňové rokovania medzi zástupcami NHL a hráčskej asociácie NHLPA boli pozitívne a produktívne, čo by mohlo priniesť skorú dohodu. Najbližšie stretnutie sa uskutoční budúci týždeň v kanadskom Toronte.

Stanley Cup prvýkrát v Slovinsku

Víťaz Stanley Cupu Anze Kopitar prvýkrát doviezol najcennejšiu hokejovú trofej sveta do svojej rodnej zeme – Slovinska. Žiadnemu inému Slovincovi sa získať Stanley Cup nepodarilo a Kopitar je taktiež aj priekopníkom v NHL (v NHL pôsobí aj ďalší Slovinec Jan Mursak v Detroite Red Wings).

Ďalšími Luongovými kandidátmi Toronto a Florida

Po špekuláciách o konci pôsobení 33-ročného brankára Roberta Luonga vo Vancouveri Canucks sa zniesla vlna nových „zaručených“ správ o novom pôsobisku tohto kanadského gólmana. Medzi záujemcov o Luongove služby už vraj nepatrí len Chicago Blackhawks, ale taktiež Toronto Maple Leafs a bývalý Luongov klub Florida Panthers.

Tom Wandell prijal kvalifikačnú ponuku Dallasu

Švédsky forward Tom Wandell podpísal so svojím doposiaľ jediným klubom v NHL Dallasom Stars jednoročnú zmluvu v hodnote 892 500 amerických dolárov. V profilige odohral tento 25-ročný útočník 211 zápasov.