Main Content

Corgoň liga už o 5 dní: TOP 5 doterajších prestupov v rámci súťaže

nedeľa, 8. júl 2012 14:22 | Autor: Filip Chudý

Corgoň liga už o 5 dní: TOP 5 doterajších prestupov v rámci súťaže
Corgoň liga už o 5 dní: TOP 5 doterajších prestupov v rámci súťaže | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už o 5 dní štartuje nový ročník Corgoň ligy a my vám k nemu prinášame sériu článkov k jej štartu. Každý deň sa môžete tešiť na jeden pútavý článok. Dnes sa zameriame na Top prestupy, ktoré sa doteraz uskutočnili v rámci súťaže.

V každom prestupovom období vymení niekoľko hráčov dres v rámci súťaže. Niekedy sú zmeny vynútené slabou výkonnosťou, ale vo väčšine prípadov je to kvôli dobrej výkonnosti. A toto prestupové obdobie je zatiaľ veľmi horúce. Veď sme v ňom zaznamenali zrejme najdrahší prestup medzi slovenskými klubmi v histórií, ale aj ďalšie prestupy stoja za to. Hoci sme stále oficiálne iba v prvom týždni prestupového obdobia, tak najväčšie bomby už asi vybuchli. Tu je rebríček Top 5 doterajších prestupov v rámci Corgoň ligy.

  Lester Peltier

Predchádzajúci klub: AS Trenčín
Nový klub:
Slovan Bratislava

Peltier pred pôsobením na Slovensku skúšal šťastie aj v anglickom veľkoklube Arsenal Londýn. V minulej sezóne sa stal najlepším pravým krídlom uplynulej sezóny Corgoň ligy. Reprezentant Trinidadu a Tobaga potvrdil v drese Trenčína svoje nielen strelecké schopnosti. Stal sa tretím najlepším strelcom súťaže s 11 gólmi. Góly dával oboma nohami aj hlavou a to z hry alebo aj po štandardných situáciách. Jeho prieniky robili súperom značné problémy, a tak nečudo, že ho zameralo veľa klubov. Získal ho nakoniec Slovan Bratislava, ktorý ho označil za najdrahší v histórií v rámci súťaže. Cenu možno odhadnúť aj zo všetkými budúcimi bonusmi niekde na úrovni 700 000 eur.

  Pavol Masaryk

Predchádzajúci klub: MFK Ružomberok
Nový klub:
FK Senica

Senica nezaháľala a získala opäť veľa dobrých hráčov, ale Masaryk medzi nimi trochu predsa len vyčnieva. Je to totiž najlepší strelec minulého ročníka s 18 gólmi a práve takéto hráča potrebovala. Pretože strelec Masarykovho kalibru jej v minulej sezóne chýbal, veď klubovú tabuľku strelcov vyhrali v minulej sezóne 3 hráčmi, ktorí dali iba po 5 gólov. Navyše má to aj iný rozmer. Masaryk je Záhorák a aj touto cestou chcú prilákať v Senici ľudí na futbal, pretože ešte donedávna nemali v kádri žiadneho hráča z regiónu. V zime prišiel Štepanovský, teraz s Masarykom aj Krajčík a senickí funkcionári dúfajú, že práve toto je to, čo pomôže zvýšiť návštevy na zápasoch.

  Filip Hlohovský

Predchádzajúci klub: AS Trenčín
Nový klub:
Slovan Bratislava

Práve Hlohovského podpis zmluvy so Slovanom odštartoval kolotoč letných prestupov. Na jar v drese Trenčína predvádzal vynikajúce výkony, veď okrem iného strelil 6 gólov a to ešte neraz pri góloch asistoval. V Trenčíne mu končila zmluva a to pritiahlo záujem viacerých klubov, ale Slovan bol najrýchlejší a Hlohovský podpísal 4-ročnú zmluvu iba 8 dní po konci predchádzajúceho ročníka. Teraz má tak šancu sa ukázať aj v pohárovej Európe. Slovan od neho bude čakať predovšetkým jeho typické prieniky na ľavom krídle, kde si to vie veľmi dobre zaseknúť na svoju silnejšiu pravačku a z toho plynú potom góly, či asistencie. Vie veľmi dobre rozohrávať na štandardné situácie.

  Nicolas Gorosito

Predchádzajúci klub: FK Senica
Nový klub:
Slovan Bratislava

Prišiel na Slovensko ako pravý obranca a počínal si dobre. Lenže na začiatku jarnej časti súťaže mala Senica problém so stopérmi a Gorosito sa ukázal ako skvelá náhrada. Jeho dobré výkony na tomto poste nezostali nepovšimnuté a začalo sa oňho zaujímať viac klubov. Nakoniec sa vykryštalizovala hlavná trojica záujemcov Slovan, Sparta a Liberec, z ktorej vyhral oňho súboj Slovan a Gorosito s ním podpísal zmluvu na 4 roky. Tento Argentínčan je dobrý hlavičkár a aj preto je nebezpečný pri útočných štandardných situáciách. V minulom ročníku dosiahol ako obranca solídne 4 góly, keď 2 z nich dokonca strelil svojmu novému zamestnávateľovi.
 
  Peter Kuračka


Predchádzajúci klub: Spartak Trnava
Nový klub:
Spartak Myjava

Skúsený a čochvíľa už 34-ročný stredopoliar sa vracia domov. Rodák z Myjavy využil ponuku klubu zo svojho rodného mesta a bude tak pri historickej sezóne pre tento klub. Kuračka sa cez nižšie súťaže prepracoval vďaka Zlatým Moravciam až do futbalového povedomia. V jej drese pútal pozornosť, keď si plnil svoje úlohy v strede poľa prakticky bezchybne. Jeho dobré výkony si všimla Trnava, ktorá ho v zime angažovala, ale toto krátke pôsobenie nebolo moc vydarené. Preto rád súhlasil s ročným hosťovaním, ktoré mu Myjava ponúkla. V jej drese má patriť medzi lídrov a bude mať za úlohu dať myjavskej hre svoju pečať, podobne, ako v Zlatých Moravciach.

Ďalšie prestupy


Žilina stiahla svojich hráčov z hosťovaní, ale niektorých pošle zrejme na ďalšie. Trnava sa zrejme už po Slovensku pozerať nebude. Slovan pošle niektorých hráčov minimálne na hosťovania, pričom asi už nikoho v rámci súťaže neangažuje. Senica tiež asi v slovenských vodách už toto leto loviť nebude. V Trenčíne sa môžu po Bartalskom objaviť aj iné mená zo Slovana, čo bude v rámci kompenzácie za Peltiera. Ružomberok možno angažuje niekoho bez zmluvy. Zlaté Moravce sa pozerajú po nižších súťažiach a je možné aj nejaké hosťovanie. Nitra tiež angažuje iba hráča bez zmluvy, prípadne na hosťovanie. Banská Bystrica je podobný prípad. Prešov najprv musí vyriešiť svoju existenciu. Košice už získali talentovaných hráčov a niekoho by ešte chceli. Nováčik z Myjavy hráčov už angažoval a ešte možno počká na vývin situácie v iných kluboch, podobne, ako ostatní.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či ešte čakáte nejaký veľký prestup v rámci súťaže a kto by to mohol byť. Výsledný rebríček vám prinesieme po konci prestupového obdobia.

Zajtra sa môžete tešiť na pikantný článok, v ktorom budeme odhadovať, aké majú jednotliví tréneri šance na zotrvanie vo funkciách počas celej budúcej sezóny.