Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (7.7.)

sobota, 7. júl 2012 15:25 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (7.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (7.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Roberto Luongo novým spoluhráčom Mariána Hossu?
Po podpise zmluvy Vancouveru Canucks s Corym Schneiderom sa Roberto Luongo vyjadril pre médiá, že by to rád skúsil v novom klube. 33-ročný Kanaďan by mal záujem prestúpiť do Chicaga Blackhawks, sám však nevie či by o jeho služby mal tento tím záujem.

Čech Radek Faksa s nováčikovským kontraktom

Predstavenstvo Dallasu Stars podpísalo nový trojročný nováčikovský kontrakt s českým útočníkom Radekom Faksom, ktorého draftovali v tomto roku z celkového trinásteho miesta.

Cory Schneider podpísal zmluvu s Vancouverom!

Po dlhom jednaní a rozhodovaní sa nakoniec došlo k dohode. Vancouver Canucks podpísal brankára Coryho Schneidera. Zmluva bude mať trojročnú platnosť a hodnotu 12 miliónov dolárov.

Montreal Canadiens predĺžil zmluvu s Ellerom

Dánsky útočník Lars Eller sa s Montrealom Canadiens dohodol na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky. Počas dvoch rokov na jeho bankové konto pribudne 2.65 milióna amerických dolárov.

Nick Foligno sa upísal Columbusu

Nick Foligno, útočník, ktorý bol súčasťou letnej výmeny za Marca Methota, ktorý putoval do Ottawy Senators podpísal nový kontrakt s Columbusom Blue Jackets. V drese „modrokabátnikov“ odohraje najbližšie tri roky a zarobí 9,25 milióna dolárov.

Anders Lindbäck oficiálne brankárom Tampy

Anders Lindbäck, švédsky brankár, ktorý toto leto putoval z Nashvillu do Tampy Bay podpísal dvojročný kontrakt. V prvom roku zarobí 1,4 milióna USD, v druhej sezóne si polepší o 800 tisíc dolárov. V bránkovisku sa stretne s Mathieuom Garonom.

Buffalo Sabres podpísali troch hráčov

Organizácia Buffala Sabres podpísalo zmluvu s troma hráčmi. Útočníkmi Kevinom Porterom (predchádzajúce pôsobisko Colorado Avalanche) a Markom Mancarim (Vancouver Canucks). V tíme Sabres taktiež naďalej bude pôsobiť brankár farmy Sabres David Leggio. Trio spomínaných hráčov podpísalo jednoročné kontrakty.

Vo Phoenixe ostáva Kyle Chipchura

26-ročný útočník Kyle Chipchura podpísal so svojím súčasným zamestnávateľom Phoenixom Coyotes nový jednoročný kontrakt. Chipchura sa stal od začiatku júla obmedzeným voľným hráčom. Jeho plat bude Phoenixu odratávať z platového stropu 675 tisíc dolárov.

Nové kontrakty podpísali aj:Brian Connely (Minnesota Wild), Andrew Bodnarchuch (Los Angeles Kings), Matt Taormina (Tampa Bay Lightning), Keat Ellerby (Florida Panthers)