Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (6.7.)

piatok, 6. júl 2012 18:40 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (6.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (6.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Rastislav Špirko hráčom Jekaterinburgu
28-ročný slovenský útočník Rastislav Špirko sa stal novou posilou účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Avtomobilist Jekaterinburg. So svojím novým zamestnávateľom sa dohodol na ročnej zmluve.

David Perron s novým kontraktom
David Perron nebude musieť predstúpiť spoločne so svojím klubom Saint Louis Blues pred arbitráž. „V hodine dvanástej“ sa so svojím klubom dohodol na novom kontrakte. Podpísal štvorročnú zmluvu, počas tohto obdobia si zarobí 15,25 milióna USD.

Jaromír Jágr chcel hrať v Montreale Canadiens

Po podpise zmluvy s Dallasom Stars sa Jaromír Jágr vyjadril, že Philadelphia neprejavila záujem s ním podpísať kontrakt a snažila sa o príchod Zacha Parisea a Ryana Sutera. Keď s ním agenti Flyers prestali jednať, Jaromír Jágr chcel podpísať zmluvu s Montrealom Canadiens. Ten však neprejavil záujem o tohto 40-ročného pravého krídelníka a tak sa rodák z Kladna upísal Joeovi Nieuwendykovi resp. Dallasu Stars.

Philadelphia Flyers sa posilnila o dvoch hráčov

Útočník Ruslan Fedotenko a obranca Bruno Gervais posilnia káder „letcov.“ Ukrajinec Fedotenko hral naposledy v New Yorku Rangers. 27-ročný Gervais v Tampe Bay Lightning.

Tom Renney novým asistentom Mikea Babcocka

Novým asistentom trénera Detroitu Mikea Babcocka je bývalý tréner Edmontonu Oilers Tom Renney, ktorý stratil zamestnanie v máji. S Detroitom sa dohodol na trojročnej spolupráci.

Justin Falk s novou jednocestnou zmluvou

Obranca Minnesoty Wild podpísal svoj prvý jednocestný kontrakt v kariére. Vo svojom klube Minnesota Wild bude pôsobiť ďalší rok. Jeho plat sa vyšplhal do výšky 825 tisíc USD.

Washington Capitals sa dohodol na zmluve s Jayom Beaglom

Center Washingtonu Capitals Jay Beagle odohral minulý ročník celú sezónu v drese „Caps.“ Vyslúžil si tak predĺženie svojho kontraktu o tri roky. Každý rok bude tento 26-ročný útočník poberať 900 tisíc dolárov.

Mikael Backlund predĺžil zmluvu s Calgary Flames

Švédsky center Mikael Bäclund predĺžil svoj kontrakt s „plameňmi“ o jeden rok. Jednocestný kontrakt podpísal v hodnote 725 tisíc USD.

Dátum arbitráže je už známy

Tohtoročné arbitrážne konania sa uskutočnia v termíne od 20. júla do 4. augusta. Pred arbitráž predstúpia 15 hráči. Žiadne Slovák ani Čech však v tomto zozname nefiguruje.

Devan Dybnuk predĺžil kontrakt s Edmontonom

Brankárska jednotka Edmontonu Oilers Devan Dubnyk sa s „Olejármi“ dohodol na dvojročnej zmluve. Každý rok bude 26-ročný Kanaďan poberať 3,5 milióna USD. Kryť chrbát mu bude skúsený ruský matador Nikolaj Chabibulin.