Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.7.)

štvrtok, 5. júl 2012 18:05 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (5.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Jozef Stumpel sa s novým angažmánom neponáhľa
Bývalý reprezentant Slovenska, 39-ročný center Jozef Stumpel sa vyjadril, že napriek tomu, že nie je zmluvne viazaný so žiadnym klubom, nerobí si z toho ťažkú hlavu. Momentálne tento rodák z Nitry trénuje so svojím rodným klubom.

Juraj Kolník mení pôsobisko v rámci švajčiarskej ligy
Slovenský útočník Juraj Kolník sa vo švajčiarskej lige udomácnil a hodlá v tejto lige zotrvať. V rámci tejto ligy však mení dres. V minulosti hrával za klub Zurich SC Lions. V budúcej sezóne bude pôsobiť v klube Rapperswil s ktorým sa dohodol na ročnom kontrakte s následnou ročnou opciou. V Rapperswile hraje aj Slovák Peter Sejna či známy gólman David Aebischer.

Ryan Suter a Zach Parise spoločne v jednom mužstve
Dvaja spoloční kamaráti obranca Ryan Suter a krídelník Zach Parise sa včera v neskorších hodinách upísali mužstvu Minnesota Wild. Obaja podpísali 13-ročné zmluvy v hodnote 98 miliónov dolárov.

Phoenix sa posilnil o Stevea Sullivana

Steve Sullivan po ročnom pôsobení v Pittsburghu Penguins sťahuje preč. Odchádza do Arizony, kde s tamojším klubom Phoenix Coyotes podpísal ročnú zmluvu vo výške 1,85 milióna USD.

Matt Carle opúšťa Philadelphiu Flyers

Obranca Matt Carle opúšťa Philadelphiu Flyers, keď ako nechránený hráč podpísal kontrakt s Tampou Bay Lightning. Zmluva má 6-ročnú platnosť a tomuto defenzívnemu špecialistovi vynesie 33 miliónov dolárov.

Minnesota na trhu s voľnými hráčmi neskončila

Po podpise s Ryanom Suterom a Zachom Pariseom sa podarilo Minnesote ukoristiť ďalšieho hráča. Bývalý hráč Dallasu Stars a Chicaga Blackhawks Jake Dowell. Ten sa so spomínaným duom veľmi dobre pozná. Je rovnaký ročník s oboma hráčmi a spoločne so Suterom a Pariseom získali zlato na MS juniorov v roku 2004.

Al Montoya zaplátal brankársku dieru vo Winnipegu

Českému gólmanovi Ondřejovi Pavelcovi bude kryť chrbát americký gólman Al Montoya. Predtým sa Winnipeg neúspešne pokúšal dohodnúť s Chrisom Masonom (podpísal zmluvu s Nashvillom) a Jonasom Gustavssonom (podpis s Detroitom).

Donbass Doneck rozšíril káder o Dadonova

Nováčik KHL, divízny konkurent a rival bratislavského Slovana v KHL si zmluvne poistil ruského útočníka Jevgenija Dadonova, ktorý má skúsenosti zo zámoria. V NHL odohral 15 zápasov s bilanciou 1+2.

KHL aj s Petrom Nedvědom?
40-ročný český forward so skúsenosťami z NHL Petr Nedvěd nevylúčil, že by si rád zahral v budúcej sezóne v KHL. O jeho služby prejavilo záujem viacero klubov, medzi nimi predovšetkým Lev Praha a Avangard Omsk. Nedvěd však z hry nevylučuje ani libereckých tigrov.