Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.7.)

streda, 4. júl 2012 14:47 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (4.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Marek Tvrdoň a Max Nicastro s novými zmluvami
Nové zmluvy s organizáciou Detroitu Red Wings podpísali dvaja hráči a to Max Nicastro a slovenský útočník Marek Tvrdoň, ktorý odohral posledné 2 sezóny vo WHL za Vancouver Giants. V sezóne 2011/2012 si pripísal v 60 zápasoch perfektných 74 bodov. Tvrdoň bol draftovaný Detroitom roku 2011.

Jaromír Jágr zakotvil v Dallase

Český hokejový útočník Jaromír Jágr sa rozhodol pre Dallas Stars. Podľa neoficiálnych informácií sa rozhodoval medzi 21 klubmi. Voľba padla na Dallas Stars, ktorý mu ponúkol ročný kontrakt na 4,5 milióna dolárov. Pred podpisom zmluvy sa však v zámorí špekulovalo predovšetkým o Montreale Canadiens, Dallas Stars sa v súvislosti s Jágrom takmer vôbec nespomínal. Pred podpisom zmluvy s Dallasom odmietol Jágr aj bostonské „medvede.“ Podrobnosti tu.

Ryan Suter odmietol Detroit Red Wings

Ryan Suter, ktorý sa stal 1.7. voľným hráčom, keď sa nerozhodol predĺžiť kontrakt s Nashville Predators odmietol lukratívnu ponuku Detroitu Red Wings vo výške 90 miliónov dolárov na 13 rokov. Suter sa vyjadril, že by rád hral po boku Zacha Pariseho.

Carey Price ostáva v Montreale

Carey Price podpísal s Montrealom Canadiens novú šesťročnú zmluvu. V Montreale Canadiens pôsobí tento 24-ročný gólman už 5 rokov.

Erik Johnson sa upísal „lavínam“

Americký bek Erik Johnson bude naďalej pôsobiť v Colorade Avalanche. S týmto klubom podpísal štvorročnú zmluvu s hodnotou 15 miliónov amerických dolárov. 24-ročný útočník tak bude v klube pôsobiť do sezóny 2015/2016.

Darcy Hordichuk ostáva v Edmontone

Klub zámorskej hokejovej ligy Edmonton Oilers predĺžilo kontrakt s krídelníkom Darcym Hordichukom. Kontrakt vyprší o rok a 31-ročný útočník bude poberať plat 850 tisíc USD. Hordichuk odohral len polovicu sezóny 2011/2012 kvôli zraneniu kolena.

David Moss novou posilou „kojotov“

Útočník David Moss, ktorý celú svoju kariéru strávil v Calgary Flames sa sťahuje do Phoenixu Coyotes. Ako nechránený hráč podpísal s Phoenixom dvojročnú zmluvu v hodnote 4,2 milióna amerických dolárov. V ročníku 2011/2012 odohral len 32 zápasov kvôli zraneniu.

Taylor Pyatt novou posilou Rangers

Ľavý krídelník Taylor Pyatt, ktorý v minulosti pôsobil v New Yorku Islanders, Buffale Sabres, Vancouveru Canucks a naposledy hájil farby Phoenixu Coyotes sa opäť bude sťahovať. Podpísal dvojročnú zmluvu s „jazdcami“ z New Yorku. Pyatt v tomto období zarobí 3,1 milióna USD.

John Scott mení dres

Krídelný forward John Scott sa upísal Buffalu Sabres. V Buffale zotrvá jeden ročník a bude poberať 600 tisíc USD. Bývalý hráč Minnesoty, Chicaga a NY Rangers odohral v zámorí 146 zápasov.

Jeff Woywitka opäť „Bluesmanom“

Po troch rokoch sa obranca Jeff Woywitka vracia do Saint Louis Blues. Podrobnosti jeho zmluvy však zatiaľ neboli zverejnené. Woywika vstúpi už do svojej ôsmej sezóny v NHL.

Taliansky klub sa posilnil v bráne

Európskym hokejom preletela správa o tom, že taliansky klub, ktorý sa snaží o pôsobenie v KHL Milano Rossoble podpísal kontrakt s brankárom so skúsenosťami v NHL (280 zápasov). Novou posilou Milána sa stal Andrew Raycroft!