Main Content

Video: Fantastický LeBron James vyrovnal sériu s Bostonom

piatok, 8. jún 2012 10:00 | Autor: TASR

LeBron James nepovolil, aby Boston napodobnil Oklahomu City.

Basketbalisti Miami vyhrali šiesty duel finálovej série Východnej konferencie zámorskej NBA v Bostone presvedčivo 98:79 a prerušili šnúru troch triumfov Celtics. O finálovom súperovi Thunder sa tak rozhodne v sobotu v Miami.

Heat počas celého súboja dominovali, vyhrali tri zo štyroch štvrtín a zvyšná sa skončila nerozhodne. Zodpovednosť si od úvodného rozskoku vzal na vlastné plecia najužitočnejší hráč ligy James. Krídelník hostí, ktorý ešte stále čaká na prvý prsteň pre víťaza súťaže, nastrieľal 45 bodov pri úspešnosti 19/26 z poľa a pridal aj 15 doskokov.

"Nemal žiadne obavy a bolo to nákazlivé. Chlapci sa po poslednej prehre vôbec nezlomili, boli pozitívni a v šiestom zápase ukázali, čo je v nich," chválil svojich zverencov Erik Spoelstra.

Heat prelomili zlú bilanciu v TD Garden, veď v Bostone prehrali 15 z ostatných 16 duelov. "Za takýchto podmienok chcete odohrať veľký zápas. Chcel som pomôcť spoluhráčom bez ohľadu na vývoj stretnutia. Bola to pre nás dobrá skúška, ako dokážeme zareagovať na domácu prehru," tvrdil James.

Zastaviť ho nedokázal žiaden z hráčov Celtics. "Hral výborne a v úplnej pohode celý čas. Vôbec sme sa nedostali do jeho vzdušného priestoru," priznal rozohrávač domácich Rajon Rondo. "Dúfam, že teraz všetci prestanú hovoriť o tom, ako nevie LeBron zahrať v dôležitých stretnutiach. Bol skvelý. No rýchlo na to zabudneme a sústredíme sa na rozhodujúci siedmy duel," dodal kouč Bostonu Doc Rivers.

Video: LeBron James dnes v noci žiaril



Výsledok:
Boston - Miami 79:98 (16:26, 26:29, 19:19, 18:24) - stav série: 3:3
Najviac bodov: Rondo 21 (10 asistencií), Garnett a Bass po 12 - L. James 45 (15 doskokov), Wade 17, Chalmers 9

© WEBNOVINY