Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (21.5.)

pondelok, 21. máj 2012 13:57 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (21.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (21.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Španielsky útočník Fernando Torres priznal po úspešnom finálovom zápase Ligy majstrov Chelsea s Bayernom Mníchov, že v tíme Blues prežil krásne ale zároveň aj najhoršie okamihy jeho doterajšej kariéry. ,,Po sezóne sa budeme musieť porozprávať. To čo som tu zažil už v živote zažiť nechcem. Toto nie je úloha pre mňa,” vyhlásil Torres, ktorý narážal na to, že v mužstve Chelsea nemal nikdy potrebnú dôveru.

CHELSEA:
Hráči Chelsea túžia po tom, aby Roberto Di Matteo ostal hlavným trénerom The Blues aj v budúcej sezóne a dali to najavo majiteľovi klubu Romanovi Abramovičovi, keď skandovali v šatni na podporu talianskeho kormidelníka. 

CHELSEA: Podľa Daily Mail bol finálový zápas Ligy majstrov pre Didiera Drogbu posledný v jeho kariére za londýnsku Chelsea. Plátok tvrdí, že Drogba s najväčšou pravdepodobnosťou už čoskoro prestúpi do čínskeho klubu Shahnghai Shenhua.

TOTTENHAM: Real Madrid sa v lete možno pokúsi kúpiť z Tottehamu Luku Modrića, ktorý by mohol prestúpiť na Santiago Bernabeu za 30 miliónov eur. Modrić mimo to plánuje požiadať vedenie Spurs o uvoľnenie, nakoľko nepostúpili do Ligy majstrov (Tottenham skončil štvrtý, avšak Chelsea vyhrala LM a tak dostala prednosť pozn.red.)

MANCHESTER CITY:
Španielska Malaga, ktorá je výrazne finančné dotovaná novými majiteľmi hľadá na Britských ostrovoch náhradu za forvarda Ruuda van Nistelrooya, ktorý ukončil kariéru. Podľa miestnych médií plánuje Malaga učiniť ponuku Manchestru City za dvojicu útočníkov Edina Džeka a Emmanuela Adebayora. Druhý menovaný v uplynulej sezóne hosťoval v Tottenhame, kde by veľmi rád zostal.

MANCHESTER CITY: Roberto Mancini by mal zostať na Etihad Stadium aj v nasledujúcich troch sezónach. Podľa správ britských médií mu plánuje vedenie klubu ponúknuť nový kontrakt v hodnote 15 miliónov libier.

MANCHESTER UNITED: Michael Owen, ktorý po tejto sezóne odchádza z Manchestru United, je v hľadáčiku minimálne dvoch anglických klubov. Po nováčikovi zo Southamptonu, ktorého nevylúčil ani samotný Owen sa o jeho služby zaujíma tiež Stoke City.

LIVERPOOL:
Podľa denníku Sun je hlavným kandidátom na post hlavného trénera Liverpoolu známy Holanďan Frank de Boer, ktorý momentálne vedie Ajax Amsterdam.

INÉ:
Budúcnosť Edena Hazarda stále nie je vyriešená a to napriek tomu, že dnes malo padnúť rozhodnutie, do ktorého klubu prestúpi. Hoci Hazard viackrát vyhlásil, že to bude jeden z manchesterských veľkoklubov v hre sú podľa riaditeľa súčasného Hazardovho zamestnávateľa z francúzskeho Lille až štyri kluby z Anglicka.

INÉ:
Reo-Coker opustil po vypadnutí z Premier League mužstvo Boltonu, čo mu umožňuje zmluva a očakáva sa, že sa o jeho služby strhne zaujímavý súboj.