Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Corgoň ligy - sobota (20.5.)

nedeľa, 20. máj 2012 11:45 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Corgoň ligy - sobota (20.5.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 33. kola Corgoň ligy - sobota (20.5.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy posledného ligového kola. Dnes možno spoznáme víťaza súťaže alebo bude nasledovať ešte dodatočný zápas. Prinášame vám prehľad k zápasom 33. kola Corgoň ligy.

Dunajská Streda - MŠK Žilina

Nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Mókoš, Mikulaj

Žilina sa dostala k poslednému kroku a rozhodne dnes svojím zakopnutím nechce dať Trnave ešte dodatočnú šancu, alebo rovno pohár do rúk. Na to jej stačí vyhrať na pôde súpera, ktorého hráči už majú snáď zbalené na odchod a po zápase pôjdu asi rovno všetkými možnými smermi. Síce bude to ich posledná šanca ako sa ukázať v pozitívnom svetle, ale ak zopakujú výkon zo Senice, tak Žilina nemôže mať problém ani keby nastúpil s dorasteneckým výberom. Priemer 4 inkasovaných gólov na zápas po potvrdení zostupu hovorí za všetko. Dunajská Streda v tejto sezóne už šok Žiline víťazstvom pripravila, ale vtedy bolo iná situácia, ktorú Žilina dnes iba veľmi ťažko pripustí.

Chýbajú
Dunajská Streda: Králik (zranenie), Adiaba (trest)
Žilina: Ondráš, Dúbravka, Ofori (zranenia)

Predpokladané zostavy
Dunajská Streda: Kučera – Nikolič, Marcin, Huber, Urbánek – Hanták, Lénárth – Copa, Ayuk, Delarge – Fodrek
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes – Barčík, Šulek, Pečovský, Pich – Ceesay, Majtán


Ako tipovať - V tomto zápase aj keby traktory z neba padali Žilina vyhrá za každú možnú cenu. Preto bude potrebovať góly a zápase tak padnú aspoň 3. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,68.



FC Nitra - FC Spartak Trnava

nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Kružliak - Slyško, Košecký

Západoslovenské derby sa dnes odohrá v Nitre a Trnavčania dúfajú, že to nie je ich posledný zápas sezóny. Na to ale potrebujú pomoc všetkých svätých za ktorých sa modlia v každom kostole malého Ríma. Jedným z dôvodom prečo nemajú lepšiu východiskovú pozíciu bola práve domáca prehra s Nitrou, ktorá ani dnes nechce s Trnavou prehrať. Nitrania hrajú lepšie na ihriskách súperov a tak im bude určite vyhovovať, že Trnava bude mať zrejme domáce prostredie. V poslednej dobe sa víťaz v ich vzájomných zápasoch pravidelne strieda, pričom dnes by mala byť na rade Trnava, ktorá sa tešila v posledných 3 zápasoch vždy s víťazstva a dnes potrebuje rozhodne ďalšie.

Chýbajú
Nitra: Mikuš, Ig. Kotora, Čirik (zranenia), Šimončič (trest)
Trnava: Kaščák, P. Čarnota, Kaufman, Koubský, Kuračka (zranenia), Procházka (trest)

Predpokladané zostavy
Nitra: Hroššo – Harbuľák, Tóth, Kolmokov, M. Poluch – Moravčík –  Kemláge, Gajdoš, Kolár – Soumah – Kroupa
Trnava: Kamenár – Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan – Gašparík, Mikovič, Vyskočil, Bicák – Tomaček


Ako tipovať - Trnava vie že potrebuje vyhrať, ale bude to mať určite ťažšie ako Žilina. Iba ťažko predpokladať čo s nimi urobí prípadná správa o žilinskom vedení. Vonku nehrajú navyše presvedčivo a tak remíza ani neprekvapí. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,88.



Tatran Prešov - Slovan Bratislava

nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Vnuk - Vorel, Petríček


Slovan si musí vypiť kalich horkosti až do dna a tak cestuje do Prešova, čo predstavuje najdlhšiu štreku v súťaži. Počas tejto dlhej cesty môžu v autobuse premýšľať kde spravili chyby. Slovan vie že skončí na treťom mieste, ale domáci Prešovčania majú ešte veľkú motiváciu v tom, že nechcú aby ich Košice predbehli a stali sa tak majstrami východu. Obaja súperi majú problémy zo zostavením základnej zostavy, ale aspoň dostanú priestor iní hráči, ktorí by ho na konci súťaže aj dostávať mali. V tejto sezóne vyhral Slovan oba vzájomné zápasy a ťahá tak proti Prešovu štvorzápasovú víťaznú sériu, pričom v nich nedostal ani gól, ale hlavne na jeseň mal v Prešove namále.

Chýbajú
Prešov: Macko (zranenie), Zošák, Jakovlev, Kolbas (otázny štart), Štetina, Krob, Lipták, Papaj (trest)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Čikoš, Bagayoko, Čermák, Putnocký, Gábriš, Pečalka, Pauschek (zranenia), Milinkovič (trest)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, P. Petráš – Adam, Jacko – Guba, Katona, M. Marcin – Střihavka
Slovan: Kováč – Kolčák, Jánošík, Had, Konečný – Kladrubský, Kopúnek, Grendel – Mészáros, Piroska, Halenár

Ako tipovať - Slovan evidentne sezónu už iba dohráva a čaká na koniec. Ale ešte predtým ho čaká zápas v ktorom sa šance očakávajú, ale iba ťažko sa strelci na konci sezóny tak spamätajú aby padli viac ako 2 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,65.



MFK Košice - FK Senica

nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Mastiš - Lieskovský, Poláček


Senica sa už s trénerom Grigom rozlúčila a dnes ho čaká aj definitívna rozlúčka s mužtvom. Preto určite nebude chcieť pripustiť, aby mala trpkú príchuť. Ale Košice už v jarnej časti dokázali Senicu prekvapiť a to dokonca na jej trávniku, keď tam vyhrali 1:0. Iba tak vrátili Seničanom požičané, pretože oni na jeseň vyhrali u nich presne takých istým výsledkom. Košice po nástupe trénera Kozáka ešte neprehrali, ale ani nevyhrali. Predchádzajúcu sériu prehier zastavili tromi remízami. Dnes dá Kozák šancu ďalším hráčom, aby mu dokázali či majú na to hrať v najvyššej súťaži. U hostí bude zrejme podobná situácia, pretože v dispozícií nebude rad opôr.

Chýbajú
Košice: Pačinda, Nurkovič (zranenia)
Senica: Pillár, J. Gajdošík, Gorosito, Hošek, Štepanovský (zranenia), Kóňa, Bolek (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Košice: Lopez – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Skvašík, Hovančík – Viazanko, K. Kuzma, U. Matič – Škutka
Senica: Kamesch – Wijlaars, Pavlík, Štrbák, Leal – Križko, Strnad – Jar. Diviš, Kóňa, Černý – Blackburn


Ako tipovať  - Košice dnes zrejme prekvapia zopár mladíkmi v zostave a tak ťažko predpokladať ako to skončí. No my veríme v góly a nech padnú aspoň 3. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,60.



Zlaté Moravce - AS Trenčín

nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Fajčík - Kubačka, Hrdlička


Zlaté Moravce dostanú dnes svoje vykúpenie o konci súťaže, ale ešte predtým musia čeliť mužstvu, ktoré skončí na 5. mieste. Práve toto miesto dlho okupovali Zlaté Moravce, ale tie budú mať čo robiť, aby nakoniec neskončili v druhej polovici tabuľky. Na vylepšenie svojho postavenia potrebujú body. No Trenčín sa rozbehol a už aj na ihriskách súperov zbíja ako doma. Aj preto už neprehral v 7 zápasoch po sebe a ich dnešný súper má presne opačný problém. V tejto sezóne najprv doma Zlaté Moravce rozbili Trenčín 3:0, ale karta sa odvtedy obrátila úplne. Už na začiatku jari im to Trenčín vrátil výsledkom 3:1 a dnes to budú chcieť jeho hráči splatiť úplne.

Chýbajú
Zlaté Moravce: Farkaš, Chren, Pilát, Bernáth (zranenia),  Pavlenda, Pavlovič, Paur (trest), Babic (poslaný na dovolenku), Candrák (otázny štart)
Trenčín: Horváth (zranenia), Baez, Peltier (trest)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Candrák, Majerník, M. Pintér, Husár – L. Kováč – Orávik, Luhový, Hodek, Hruška – Brčák
Trenčín: Volešák – Čögley, Godál, Ševela, Mazáň – Kleščík – Mazan, Štefánik, Salinas, Hlohovský – Depetris


Ako tipovať - Trenčín sa dostal na zaslúžené 5.miesto a hoci z neho už nespadne, určite zápas iba z povinnosti neodohrá. Preto spečatí dobrú sezónu víťazstvom. Kurz na to v našej tipovacej lige je 2,69.



Ružomberok - Dukla Banská Bystrica

nedeľa 20. mája o 17:30 h, rozhodujú Trutz - Chládek, Žákech

Derby cez kopec určite nemá favorita. Obe mužstvá sú na tom podobne. Nesplnili svoje ciele a tak si to odniesli tréneri, ktorí dnes končia vo svojich funkciách. Rozdiel je zatiaľ len v tom, že domáci už majú náhradu a hostia ju zatiaľ iba hľadajú a odpoveď dajú verejnosti čo najskôr. Ich spoločnou aspoň malou motiváciou je čo najlepšie miesto v tabuľke. Ružomberok sa chce udržať v hornej polovici tabuľky a Banská Bystrica dúfa, že neskončí v poslednej tretine tabuľky. V tejto sezóne sa tešili vo vzájomných zápasoch vždy domáce mužstvá, ktoré vyhrali pomerom 2:0. No víťazstvo je niečo čo obe mužstvá už dlhšie nepoznajú, pričom horšie je na to domáci Ružomberok

Chýbajú
Ružomberok: Bielák, Nosek (zranenia), Hoferica, Markovič, Poliaček, Chovanec, Pekár (vyradení z kádra)
Banská Bystrica: Pindroch, Faško (zranenia), Pančík (trest)

Predpokladané zostavy

Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – Lásik, Vavrík – Skalák, Ďubek, Serečin – Masaryk
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – M. Kuzma, Matúš

Ako tipovať - Posledný zápas jarného trápenie pre obe mužstvá. Na zlé terény sú zvyknuté obe mužstvá, ale na nich aj tak iba ťažko padajú góly a aj dnes padnú maximálne 2. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,67.