Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (19.5.)

sobota, 19. máj 2012 14:26 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (19.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (19.5.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Agent Martina Škrtela Karol Csontó priznal, že sa o liverpoolskeho stopéra zaujíma viacero popredných tímov z Anglicka, Ruska a Španielska. Z Ruska zrejme ide o Zenit Petrohrad, v Španielsku sa špekuluje o záujme Realu Madrid a v Anglicku sa hovorí najmä o oboch manchesterských veľkokluboch.

LIVERPOOL:
The Reds hľadajú nového trénera a do oka im padol aj kormidelník Borussie Dortmund Jurgen Klopp. Tréner majstra nemeckej Bundesligy však ponuku Liverpoolu odmietol. ,,Mám zmluvu do roku 2016 a nikam neodchádzam,” vyhlásil Klopp.

LIVERPOOL
: Na zozname kandidátov na trénera Liverpoolu je údajne aj meno André Villasa-Boasa, ktorý v ročníku 2011/2012 neúspešne viedol Chelsea. Okrem Boasa sa hovorí o Martínezovi z Wiganu a dokonca aj o Pepovi Guardiolovi. Horúcim kandidátom je aj Fábio Capello, ktorý trénoval anglickú reprezentáciu.

LIVERPOOL:
The Reds si chcú v tíme udržať Luisa Suéreza a ponúkajú mu navýšenie platu o 25%, aby neriešil ponuky iných klubov.

MANCHESTER UNITED:
Kórejský záložník Park Ji-Sung dúfa, že sa mu splní sen a o pár rokov ukončí kariéru ako hráč Manchestru United. 31-ročný stredopoliar nastúpil v nedávno skončenej sezóne na 28 zápasov, 19 z nich odohral ako člen základnej zostavy.

ARSENAL:
Brankár Lukasz Fabianski dúfa, že po sezóne opustí Arsenal, nakoľko sa doteraz nedokázal v mužstve Arséneho Wengera výraznejšie presadiť. Jednotkou v tíme je jeho krajan a tiež jednotka poľskej reprezentácie Wojciech Szczesny, ktorý odchytal 48 stretnutí Gunners v uplynulej sezóne.

ARSENAL:
Podľa Daily Mail má Robin Van Persie prehnané platové požiadavky, ktoré môžu ohroziť nielen jeho podpis zmluvy s Arsenalom ale aj záujem iných veľkoklubov o jeho angažovanie.

CHELSEA:
Salomon Kalou je zrejme na odchode z Chelsea a nevylučuje ani alternatívu, že sa vráti cez leto do Feyenoordu Rotterdam. ,,Je prvým klubom na mojom zozname,”  priznal 26-ročný útočník z Pobrežia Slonoviny.

TOTTENHAM:
Špekulácie o prestupe Garetha Balea do Barcelony za 36 miliónov libier boli len novinárskou kačicou. Podľa agenta hviezdy Tottenhamu je trhová hodnota Balea oveľa vyššia.