Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Máj)

piatok, 18. máj 2012 15:44 | Autor: Martin Gregor

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Máj)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Máj) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel našej populárnej rubriky „elitná jedenástka týždňa“. Opäť sme zohľadnili výkony hráčov v ligových súťažiach a pohároch z Anglicka, Španielska, Talianska, Nemecka a Francúzska.

BRANKÁR

Juan Pablo Colinas
– Malaga musela na udržanie si štvrtej pozície zaručujúcej účasť v Lige majstrov zdolať v poslednom kole španielskej Primera Division predposledný Sporting Gijon. Mala však problém, pretože v bráne hostí, ktorí sa po tejto sezóne lúčia s najvyššou súťažou, stál muž, ktorý odchytal jeden zo svojich životných zápasov. Juan Pablo síce raz inkasoval, no zneškodnil ďalších 11 nebezpečných striel favorita, čelil 10 strelám mimo bránu a 10 rohovým kopom. Malaga napokon vyhrala len tesne 1-0.

OBRANOVIA

Marcelo – Na ľavú stranu defenzívy vyberáme brazílskeho obrancu Marcela, ktorý v poslednom kole španielskej La ligy žiaril nielen v obrane, ale aj v útoku. 24-ročný krajný obranca v priebehu 76 minút, ktoré strávil na ihrisku v zápase proti Mallorce (4-1) prihral na dva góly a bol nepretržitou hrozbou pre obranne línie súpera.

John Heitinga – Na holandského stopéra Johna Heitingu budú veľmi neradi spomínať hráči Newcastlu, ktorí si na ňom vylámali zuby v poslednom kole Premier League. Na víťazstve Evertonu 3-1 sa 28-ročný stopér podieľal okrem výbornej práce v defenzíve aj gólom a asistenciou.

Pepe
– Keď sa Pepe sústredí len na hru a neprovokuje zbytočnými simulovaniami či zákernými faulami patrí medzi najlepších stopérov na svete. V stretnutí s Mallorcou bol mužom číslo jedna pred Ikerom Casillasom. Ak bude hrať takto na európskom šampionáte bude dôležitou postavou portugalského národného tímu, ktorý má na majstrovstvách Európy tie najvyššie ciele.

Zabaleta
– Pravý krajný obranca Manchestru City je jedným z trojice úspešných strelcov Citizens z dramatického zápasu s Queens Park Rangers (3-2). Hoci Manchester City v tomto stretnutí dvakrát inkasoval Zabaletové chyby to rozhodne neboli. Naopak Argentínec mal veľký podiel na ofenzívnej činnosti čerstvého majstra Premier League.

STREDOPOLIARI


Andrea Dossena – Netradičným gólovým hrdinom Neapolu sa stal v poslednom kole Serie A skúsený Talian Andrea Dossena, ktorý strelil svoje vôbec prvé dva góly v sezóne pri víťazstve nad Sienou (2-1). Víťazstvom, ktoré zariadil, si Neapol udržal miestenku aspoň do Európskej ligy.

Shinji Kagawa – Japonský špílmacher zažiaril aj vo svojom poslednom zápase v žlto-čiernom drese Borussie Dortmund. 23 ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý zrejme už v najbližších dňoch oznámi svoj prestup do Manchestru United, strelil vo finále nemeckého DFB Pokálu úvodný gól stretnutia a tiež krásne asistoval na gól Poliaka Lewandowskeho.  

Mesut Ozil – Nemci sa radujú vynikajúcej forme Mesuta Ozila, ktorá ho sprevádzala v posledných kolách La Ligy. Stredopoliar schopný hrať na kraji i v strede zálohy úradoval aj v záverečnom 38.kole keď dvoma gólmi najväčšou mierou prispel k pohodlnému víťazstvu Realu Madrid nad Mallorcou (4-1).

Anderson Luis Nenê
– Pred záverečným kolom francúzskej Ligue 1 je Paris Saint Germain stále v hre o ligový titul a to najmä vďaka hetriku 30-ročného krídelníka Nenêho v stretnutí so Stade Rennes (3-0). Brazilec Nenê sa vďaka týmto trom presným zásahom dotiahol v tabuľke kanonierov Ligue 1 na hviezdu Montpellieru Oliviera Girouda. Obaja majú na konte po 21 gólov.

ÚTOČNÍCI


Sergio Aguero
– Argentínsky forvard strelil cez víkend síce len jeden gól, no mal cenu zlata. V nadstavenom čase stretnutia s Queens Park Rangers za stavu 2-2 nespanikaril v pokutovom území a s prehľadom rozhodol o víťazstve Citizens, vďaka ktorému sa stali majstrami Anglicka. 

Robert Lewandowski
– Poliaci majú pred domácim Eurom v rukáve jeden veľký tromf v podobe útočníka Roberta Lewandowskeho. Stále len 23-ročný rodák z Varšavy úradoval vo finále nemeckého pohára proti Bayernu Mníchov (5-2), keď hetrikom dopomohol k deklasovaniu šokovaných Bavorov.