Main Content

Gasol nebude hrať na MS v Turecku

utorok, 1. jún 2010 14:43 | Autor: Martin Gregor

Krídelník tímu zámorskej basketbalovej NBA Los Angeles Lakers Pau Gasol oznámil, že nebude štartovať na majstrovstvách sveta v Turecku na prelome augusta a septembra.

"Tento rok som mal dve vážne svalové zranenia, čo sami stalo prvý raz v kariére. Preto si myslím, že nastal čas oddýchnuť si," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré španielsky basketbalista zverejnil na svojej internetovej stránke. "Treba si oddýchnuť skôr, ako začne telo protestovať. Rozhodnutie necestovať na majstrovstvá sveta ma neteší, ale v posledných rokoch som bol jedným z najvyťaženejších hráčov na svete, odohral som veľmi veľa zápasov. teraz moje telo volá po dočasnom oddychu."

LA Lakers postúpili do finále NBA, v ktorom sa už dvanásty raz v histórii stretnú s Bostonom Celtics. Dvadsaťdeväťročný Gasol, ktorý patrí medzi najväčšie opory losangeleského tímu, dúfa, že v budúcnosti bude môcť ešte pomôcť Španielsku na niektorom z významných podujatí. Španieli sa v základnej skupine na MS (28. 8 . - 12. 9.) stretnú s Francúzskom, Litvou, Novým Zélandom, Kanadou a Libanonom.