Main Content

NBA: Prezident USA Barack Obama tipuje za víťazov Los Angeles Lakers

streda, 26. máj 2010 11:07 | Autor: TASR

NBA: Prezident USA Barack Obama tipuje za víťazov Los Angeles Lakers
NBA: Prezident USA Barack Obama tipuje za víťazov Los Angeles Lakers | zdroj: SITA

Prezident USA Barack Obama ako basketbalový odborník pasuje za najväčšieho kandidáta na zisk titulu v tejto sezóne NBA obhajcov trofeje Los Angeles Lakers.

"Myslím si, že to opäť budú Lakers," povedal v rozhovore pre TNT na basketbalovom ihrisku v areáli Bieleho domu prvý muž Spojených štátov a svoju predpoveď podložil najmä analýzou dvoch hráčov v kádri Kalifornčanov. "Myslím si, že Pau Gasol je momentálne azda najlepším podkošovým hráčom v NBA. Je iný ako Dwight Howard (pivot Orlanda - pozn.), má neuveriteľnú prácu nôh, rýchlosť a basketbalový dôvtip, hrá veľkolepo. Kobe je najsúťaživejší hráč v lige. Navyše majú Lakers trénera, ktorého považujem za najlepšieho v NBA. S Philom Jacksonom na lavičke naháňajú hrôzu každému," uviedol Obama.

Rozhovor odvysielali v utorok pred štvrtým pokračovaním série finále play-off Západnej konferencie, v ktorom Phoenix na vlastnom ihrisku zdolal Lakers 115:106 a vyrovnal stav na 2:2 na zápasy. Okrem čisto basketbalových otázok sa Obama kriticky vyjadril na margo vysokých cien vstupeniek na stretnutia NBA a vyjadril sympatie s iniciatívou klubu Phoenix Suns proti diskriminačnému imigračnému zákonu v štáte Arizona.