Main Content

1. Bundesliga: Ribéry predĺžil zmluvu s Bayernom až do roku 2015

nedeľa, 23. máj 2010 13:41 | Autor: TASR

Krídelník nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Franck Ribéry predĺžil zmluvu s bavorským mužstvom až do roku 2015. V sobotu o tom informoval spravodajský portál goal.com a v nedeľu medializované skutočnosti potvrdili aj zdroje z prostredia neúspešného finalistu Ligy majstrov 2009/2010.

Samotný podpis kontraktu sa uskutočnil po sobotňajšom madridskom finále LM, v ktorom Bayern podľahol Interu Miláno 0:2.

"Veľmi nás teší, že sme sa s jedným z najlepších futbalistov súčasnosti dokázali dohodnúť na predĺžení spolupráce," nechal sa počuť prezident bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge a dodal: "Je to zároveň prísľubom pre budúcnosť Bayernu Mníchov." Radosť neskrýval ani samotný Ribéry, ktorý povedal: "Ja a moja rodina sme v Mníchove veľmi šťastní. Klub sa pre mňa stal jednou veľkou rodinou."

V súvislosti s budúcnosťou 27-ročného francúzskeho reprezentanta sa pritom intenzívne skloňoval možný predčasný odchod do Realu Madrid. Ribéry do Bayernu prestúpil v roku 2007 z Olympiqu Marseille za 25 miliónov eur a s nemeckým gigantom sa dohodol na štvorročnej zmluve. V minulosti sa však opakovane nechal počuť, že by si rád obliekal dres "bieleho baletu". Denník Bild ale informoval o tom, že vedenie "Der FCB" rodákovi z Boulogne sur Mer ponúklo čistý ročný plat vo výške 10 miliónov eur, čo ho zrejme motivovalo k predĺženiu spolupráce s mužstvom hrajúcim svoje domáce zápasy v Allianz Arena.