Main Content

Rafael Nadal sa vrátil do súťažného tenisu: Dopadlo to úspešne

utorok, 16. apríl 2024 19:08 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TaSR

Španielsky tenista Rafael Nadal má za sebou úspešný návrat do súťažného kolotoča. Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión postúpil do 2. kola turnaja ATP v Barcelone, keď v utorňajšom zápase zdolal Taliana Flavia Cobolliho 6:2, 6:3.

Nadal odohral prvý duel od 5. januára, keď si obnovil zranenie bedrového kĺbu, pre ktoré vynechal celú minulú sezónu. Nadal sa dočkal návratu na tretí pokus, keď sa pred turnajom v metropole Katalánska odhlásil z podujatí v Indian Wells a Monte Carle. Tridsaťsedemročný Španiel mal duel proti Cobollimu pevne vo svojich rukách a na kurte strávil len 86 minút.

V úvodnom sete profitoval z prvého podania, keď získal 80 percent bodov po prvom servise. Na príjme si navyše vypracoval až osem brejkbalov, z ktorých dva využil. Najskôr zobral podanie svojmu súperovi vo štvrtom geme a brejkol ho aj v závere prvého dejstva.

Cobolli stratil servis aj v úvode druhého setu, na čo síce ešte dokázal reagovať rebrejkom, no niekdajší líder svetového rebríčka opäť prelomil súperovo podanie a duel dotiahol do zdarného konca. Pre Nadala to bol od US Open 2022 iba trinásty oficiálny duel.

Na antuke v Barcelone si vylepšil svoju zápasovú bilanciu na 67:4. Po prvý raz na turnaji triumfoval v roku 2005 a naposledy v roku 2021. Už v 2. kole sa s turnajom rozlúčil ruský tenista Andrej Rubľov. Druhý nasadený hráč prehral s Američanom Brandonom Nakashimom v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (6).