Main Content

PLAY-OFF NHL: Postúpi Ovečkin, Crosby alebo Detroit s Patrickom Kaneom?

nedeľa, 14. apríl 2024 08:28 | Autor: TASR

Patrick Kane
Patrick Kane | zdroj: TASR

Hokejisti Washingtonu zdolali v zámorskej NHL Tampu Bay 4:2. Vďaka triumfu sa posunuli na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii.

Capitals majú rovnaký počet bodov ako Detroit a Philadelphia a jednobodový náskok pred Pittsburghom. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 27:06 minút a vytvoril si kariérové maximum. Jeho krajan Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy Seattlu a pripísal si bod za asistenciu. Kraken však podľahli Dallasu 1:3.

Slovenský útočník vynechal uplynulé tri zápasy a bez bodu bol sedem duelov. Na ľade Dallasu prihral Kailerovi Yamamotovi, ktorý v 55. minúte prekonal Jakea Oettingera. V akcii bol aj Juraj Slafkovký, slovenský útočník nebodoval. Jeho Montreal prehral v kanadskom derby na ľade Ottawy 4:5 po nájazdoch. Okrem Fehérváryho sa vo Washingtone predstavil aj obranca Erik Černák. Odohral 15:19 minút a pripísal si 7 bodyčekov.

Bodovo naprázdno tentoraz vyšiel najproduktívnejší hráč súťaže Nikita Kučerov. V zostave New Jersey nechýbal obranca Šimon Nemec, no jeho tím nestačil na Philadelphiu, prehral s ňou tesne 0:1. Domáci brankár Samuel Ersson mal 20 úspešných zákrokov, triumf "letcov" zariadil Travis Konecny.

Auston Matthews z Toronta strelil svoj 69. gól v sezóne, no Maple Leafs prehrali doma s Detroitom 4:5 po predĺžení. Colorado doma podľahlo Winnipegu hladko 0:7, brankár Connor Hellebuyck zastavil všetkých 30 striel "lavín". Dosiahol piate čisté konto v sezóne a 37. v kariére. Už teraz je isté, že sa oba tímy sa spolu stretnú aj v play off.