Main Content

Matthews sa priblížil k velikánom: Budú Penguins a Golden Knights v play-off?

utorok, 9. apríl 2024 08:13 | Autor: TASR

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Hokejisti Toronta zvíťazili v noci na utorok v NHL nad Pittsburghom 3:2 po predĺžení. Jedným gólom k tomu prispel aj Auston Matthews, najlepší strelec súťaže zaznamenal 65. gól v sezóne a vyrovnal najlepší zápis spomedzi aktívnych hráčov.

Dotiahol sa na Alexandra Ovečkina, ktorý dal rovnaký počet gólov v sezóne 2007/08. Matthews v 42. minúte zvýšil v presilovke na 2:1 a pridal aj asistenciu, keď v druhej minúte predĺženia prihral na víťazný gól, o ktorý sa postaral Jake McCabe.

Maple Leafs ukončili víťaznú sériu Pittsburgu na štyroch dueloch, Penguins majú na konte rovnaký počet 84 bodov ako Detroit, ktorý drží poslednú postupovú priečku do vyraďovacej časti. Odohrali však o jeden duel viac. Toronto je piate vo Východnej konferencii a bude hrať v bojoch o titul. V druhom nočnom stretnutí zvíťazil Vancouver nad Vegasom 4:3.

O rozhodujúci presný zásah sa postaral Conor Garland v 39. minúte. Golden Knights prehrali druhýkrát za sebou, no držia poslednú postupovú priečku na západe. Vancouver je druhý v tej istej konferencii o tri body za Dallasom. NHL - výsledky: Toronto - Pittsburgh 3:2 pp, Vancouver - Vegas 4:3