Main Content

Bude hrať Martin Fehérváry play-off NHL alebo bude k dispozícii na MS 2024?

pondelok, 8. apríl 2024 07:55 | Autor: TASR

Craig Ramsay a Martin Fehérváry
Craig Ramsay a Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Fehérváry zaznamenal asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL. Jeho tím Washington Capitals však prehral doma s Ottawou 2:3 po predĺžení.

Capitals prehrali šiesty zápas po sebe a v súboji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii sú o bod za Detroitom. Ottawa ukončila sériu troch prehier, o jej triumfe rozhodol desiatym gólom v sezóne Jake Sanderson. Slovenský obranca odohral 24:04 minút a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu po Johnovi Carlsonovi (28:58).

Obranca Šimon Nemec odohral v drese New Jersey 20:29 minút, "diabli" prehrali doma s Nashvillom 2:3 po nájazdoch. Ako jediný v nich uspel Ryan O’Reilly. Duel poslal do predĺženia Luke Evangelista, ktorý v presilovej hre potrestal Nemcove vylúčenie za zdržovanie hry. Slovák sa previnil vyhodením puku mimo ľad. V akcii bol aj jeho krajan Juraj Slafkovský. Slovenský útočník odohral 18:31 minút na ľade New Yorku Rangers, jeho Montreal prehral 2:5.

V drese domácich zaznamenal Artemin Panarin gól a tri asistencie a Mika Zibanejad dva góly a asistenciu. "Jazdci" svojím 53 víťazstvom vyrovnali svoj klubový rekord zo sezóny 2014/15. V utorok ho môžu prekonať v derby proti NY Islanders. sota 0:4, Carolina - Columbus 3:0, Washington - Ottawa 2:3 pp /M. FEHÉRVÁRY 0+1/, San Jose - Arizona 2:5, New Jersey - Nashville 2:3 pp a sn, NY Rangers - Montreal 5:2, Anaheim - St. Louis 5:6 pp a sn, Colorado - Dallas 4:7 UPOZPORNENIE: Správa je rozšírená z briefu. wr