Main Content

Edmonton Oilers má istý postup do play-off: Bude z toho konečne úspech McDavidovej družiny?

sobota, 6. apríl 2024 16:26 | Autor: TASR

Edmonton Oilers
Edmonton Oilers | zdroj: TASR

Edmonton postúpil piatykrát v rade do play off a v šiestej z uplynulých ôsmich sezón. Proti Avalanche zaznamenali dva góly hviezdny Connor McDavid a Evander Kane, skóre otvoril už po 112 sekundách Corey Perry.

Víťazný presný zásah však zaznamenal v 29. minúte obranca Mattias Ekholm. Švédsky obranca získal puk pred červenou čiarou, vymenil si ho s Leonom Draisaitlom a prekonal Alexandara Georgijeva. Pre nemeckého útočníka to bola 500. asistencia v základnej časti. Ekholm v závere druhej časti narazil na mantinel útočníka hostí Mikka Rantanena, ktorý pre zranenie v hornej časti tela odišiel do šatne a už sa nevrátil.

Dvadsaťsedemročný Fín dosiahol v stretnutí jednu asistenciu a so 102 bodmi (40+62) mu patrí šieste miesto v kanadskom bodovaní. K zraneniu Rantanena sa vyjadril aj tréner Jared Bednar: "Zrejme ste videli, čo sa stalo. Dostal úder a nemohol pokračovať, takže uvidíme ako na tom bude." Oilers si v Západnej konferencii tak vytvorili nedostihnuteľný trinásťbodový náskok na priebežne deviate St. Louis a majú istotu voľnej karty.

Colorado malo už predtým miestenku v nadstavbovej časti. Súboj priniesol konfrontáciu McDavida s Nathanom MacKinnona, ktorí bojujú o Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti. Kapitán Oilers má vďaka dvom gólom na konte 128 bodov a v tejto štatistike mu patrí priebežná tretia priečka.