Main Content

SEMIFINÁLE EXTRALIGY: Košice proti Spišskej Novej Vsi premiérovo. Kto bude favoritom?

štvrtok, 4. apríl 2024 19:59 | Autor: TASR

HC Košice
HC Košice | zdroj: TASR

Prvýkrát v histórii slovenskej hokejovej extraligy sa v sérii play off stretnú hráči Spišskej Novej Vsi a Košíc. Ich semifinálová séria nemá jednoznačného favorita, hoci vzájomné zápasy v základnej časti vyzneli lepšie pre Spišiakov, ktorí si v nich pripísali štyri víťazstvá.

Pre Spišiakov hovorí aj lepšie postavenie po základnej časti a výhodou môže byť aj domáce prostredie v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom piatom či siedmom stretnutí. Oba tímy sa dostali medzi najlepšiu štvoricu aj vlani, Spišiaci po prehre so Zvolenom (3:4 na zápasy) získali historické bronzové medaily.

"Oceliari" po postupe cez Michalovce (4:3) zavŕšili cestu za titulom finálovým triumfom. V prebiehajúcej play off sa oba tímy prezentovali rýchlymi postupmi do semifinále. Spišiaci vyradili v štyroch zápasoch Banskú Bystricu a rovnaký počet stačil aj Košičanom v sérii so Slovanom Bratislava. Tímy sa stretli v základnej časti až šesťkrát, keďže sa proti sebe postavili aj v tzv. regionálnych kolách. Lepšiu bilanciu dosiahli Spišiaci, ktorí zvíťazili v štyroch dueloch, no až päť zo šiestich sa skončilo najtesnejším rozdielom.

Spišiaci obsadili v základnej časti 3. miesto so ziskom 87 bodov, štvrtí Košičania mali o šesť menej. "Oceliari" sa prezentovali lepšou obranou, ktorá inkasovala o 21 gólov menej než ich semifinálový súper (117:138), no zároveň strelili o 16 menej než Spišiaci (147:163). Košičania si chcú zaistiť 15. finálovú účasť, z predošlých vybojovali 9 majstrovských titulov.