Main Content

Nikita Kučerov má formu ako hrom: Tampa zostrelila Toronto, akú rolu hral Černák?

štvrtok, 4. apríl 2024 09:47 | Autor: TASR

Hokejisti Tampa Bay Lightning
Hokejisti Tampa Bay Lightning | zdroj: TASR

Nikita Kučerov zaznamenal proti Maple Leafs tri asistencie a so 130 bodmi (42+88) vedie tabuľku produktivity o tri body pred Nathanom MacKinnonom z Colorada.

Ruský krídelník vytvoril rekord Lightning v počte bodov v jednej sezóne, keď prekonal svoj výkon z ročníka 2018/19 (128 bodov). "Samozrejme, viem, že je to nový rekord. Je to fajn pocit a o to lepší, že sme vyhrali. Som šťastný. Držali sme sa nášho herného plánu a našli sme spôsob, ako získať dva body," uviedol Kučerov pre oficiálnu stránku NHL.

V drese Lightning sa gólovo presadili Victor Hedman, Brayden Point, Steven Stamkos a Nicholas Paul. Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Haydnom Fleurym, odohral 23:42 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu.

Slovenský bek si pripísal štyri hity a jeden plusový bod. Ak by Toronto získalo aspoň bod, malo by istú účasť v play off. Za domácich skóroval iba líder tabuľky strelcov Auston Matthews, ktorý strelil 63. gól v sezóne. Bol to jeho 641. bod v profilige (362+279) a dostal sa tak pred Rona Ellisa na šieste miesto v histórii Maple Leafs.