Main Content

Hráči z ruskej KHL na MS 2024 v Česku: Kedy sa dozvieme definitívu?

streda, 3. apríl 2024 09:47 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Slováci v KHL
Slováci v KHL | zdroj: Koláž Canva.com

Slovenská hokejová reprezentácia v úvode apríla naďalej nevie, či bude môcť na MS 2024 v Ostrave a v Prahe počítať s hokejistami z ruskej KHL.

Vzhľadom na vojenskú inváziu Rusov na ukrajinskom území na MS v Rige v roku 2023 SZĽH a ostatné ďalšie zväzy nepovolili hráčom z Kontinenálnej hokejovej ligy účasť na tomto šampionáte. Rovnako tak to platilo o národných tímoch Ruska a Bieloruska.

Rusi a Bielorusi nemôžu hrať v súťažiach IIHF ani v tejto sezóne, pričom s hráčmi z KHL nepočítajú krajiny ako Česko, Lotyšsko, Fínsko, Nemecko, Švajčiarsko alebo Švédsko. Prezident SZĽH Miroslav Šatan uviedol, že slovenské hokejové hnutie konečné slovo o možnosti príchodu hokejistov z KHL ešte nedalo. 

Šatan tvrdí, že by rád polarizovanú spoločnosť spájal, pričom povolenie príchodu reprezentantov z ruskej ligy by mohlo podľa jeho názora byť jedným z prvkov, ako to dosiahnuť. Je minimálne otázne, či by mu tento plán vyšiel, ale vo všeobecnosti platí, že postoj IIHF je jednoznačný a taktiež je jasný postoj Českej republiky, kde sa MS 2024 konajú.

Konečné slovo o tom, či Michal Krištof, Adam Liška, Mislav Rosandič, Michal Čajkovský či ďalší slovenskí hráči, ktorí odišli do KHL, budú môcť v Ostrave hrať, by malo podľa kuloárnych šumov prísť počas najbližších dvoch týždňov. Situáciu budeme naďalej sledovať.