Main Content

Tomáš Tatar v ťažkej pozícii: Slovák sa nezmestil do zostavy Seattle Kraken

piatok, 29. marec 2024 08:59 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: AP Photo/Lindsey Wasson

Philadelphia je napriek prehre naďalej v hre o play off s náskokom bodu pred Washingtonom, ktorý vyšiel naprázdno v Toronte (1:5). Tyler Bertuzzi dal za domácich dva góly a po otrase mozgu a 12-zápasovej absencii sa strelecky presadil aj obranca Mark Giordano.

Do hry napriek chorobe zasiahol za Toronto aj Auston Matthews, mal asistenciu a až 10 striel na bránku. Fehérváry strávil na ľade 19:41 min, nazbieral tri mínusové body a tri hity. Dva plusové body si napriek prehre Calgary so St. Louis 3:5 pripísal Pospíšil, mal aj dve strely, štyri hity a minutáž 13:10. Pavel Bučnevič skóroval dvakrát za Bluesmanov, ktorí strácajú päť bodov na Los Angeles a posledné postupové miesto zo Západnej konferencie.

Tomáš Tatar sa opäť nezmestil do zostavy Seattlu, ktorý vyhral nad Anaheimom 4:2. Dallas si zaistil miestenku vo vyraďovačke vďaka víťazstvu na ľade Vancouveru 3:1 a iba o bod zaostáva za lídrom súťaže New Yorkom Rangers. Gól a dve asistenciu zaznamenal Roope Hintz, víťazný gól strelil 188 sekúnd pred koncom tretej periódy Jamie Benn. Carolina aj zásluhou čistého konta Frederika Andersena zdolala Detroit 4:0 štyrmi gólmi v druhej tretine a má vo vrecku miestenku do play off, prehra Red Wings pomohla zároveň do vyraďovačky aj Floride, hoci nestačila doma na New York Islanders 2:3.

Na postupovú istotu si ešte musí počkať Colorado, ktoré podľahlo doma New Yorku Rangers 2:3 po nájazdoch. Nathan MacKinnon sa v drese "lavín" do štatistík nezapísal, jeho bodová šnúra sa tak skončila na čísle 19 a domáca séria s aspoň bodom na čísle 35 - päť zápasov za absolútnym rekordom, ktorý drží Wayne Gretzky (40 zápasov za Los Angeles Kings v sezóne 1988/89). Logan Cooley dal svoj prvý hetrik v NHL a jeho Arizona triumfovala 8:4 nad Nashvillom. "Predátori" nebodovali prvýkrát po 18 dueloch.

Clayton Keller si v drese domácich pripísal gól a tri asistencie. Anton Forsberg priviedol Ottawu čistým kontom s 19 úspešnými zákrokmi k štvrtému triumfu za sebou, "senátori" vyhrali nad Chicagom 2:0. Pittsburgh doma dvakrát prehrával s Columbusom, no napokon 3:2 najmä vďaka dvom presným zásahom Jevgenija Malkina.