Main Content

Juraj Slafkovský pokračuje v bodovom ťažení: Rekord v drese Canadiens ešte vylepšil

piatok, 29. marec 2024 08:57 | Autor: TASR

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: Twitter

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bodoval v zámorskej NHL prvýkrát v kariére v deviatich dueloch za sebou. Asistenciou sa podieľal na triumfe Montrealu nad Philadelphiou 4:1.

V 14-zápasovom programe bodoval ako jediný zo Slovákov, Washington s Martinom Fehérvárym prehral v Toronte 1:5 a Calgary s Martinom Pospíšilom podľahlo na ľade St. Louis 3:5. Po New Yorku Rangers si miestenku do play off definitívne zabezpečili Dallas, Carolina, Florida a aj Boston, hoci v noci na piatok nehral.

Montreal vyhral tretíkrát za sebou prvýkrát v sezóne a podiel na tom mal aj Slafkovský, ktorý prihral v 13. minúte na úvodný gól súboja s Flyers. V presilovej hre pohotovo z prvej poslal krížny pas na Nicka Suzukiho a ten sa tak premiérovo v kariére dočkal 30-gólovej sezóny. Slovenský útočník odohral 15:40 min, mal jednu strelu, šesť hitov a ziskom svojho 41. bodu (15+26) v prebiehajúcom ročníku vylepšil vlastný klubový rekord v počte nazbieraných bodov v tínedžerskom veku.

V sobotu oslávi Slafkovský 20. narodeniny a tieto rekordné štatistiky tak už nezveľadí. Jeho deväťzápasová séria s aspoň jedným bodom je okrem klubového rekordu hráča do 20 rokov aj tretia najdlhšia medzi tínedžermi v histórii NHL.

Patrick Laine bodoval v 15 dueloch za Winnipeg v sezóne 2017/18 a Andrej Svečnikov v jedenástich za Carolinu v ročníku 2019/20. Suzuki i Joel Armia mali zhodne dva body (1+1) a obranca Mike Matheson tri asistencie za Montreal, prehra Flyers dala postupovú definitívu Bostonu.