Main Content

Zachádza to do extrému? Rubiales môže ísť za bozk s futbalistkou do väzenia

štvrtok, 28. marec 2024 11:36 | Autor: TASR

Luis Rubiales
Luis Rubiales | zdroj: TASR

Španielska prokuratúra žiada pre niekdajšieho prezidenta tamojšej futbalovej federácie Luisa Rubialesa 2,5-ročný trest odňatia slobody za bozk na pery útočníčky Jennifer Hermosovej.

Rubiales odstúpil v dôsledku tejto udalosti z čela Španielskej futbalovej federácie (RFEF). Okrem trestu má zaplatiť Hermosovej aj odškodné vo výške 50.000 eur. Informácie priniesla agentúra DPA. K incidentu prišlo po víťaznom finále Španielok, ktoré zdolali na vlaňajších MS v boji o titul Anglicko 1:0. Hermosovú pobozkal na pery počas pozápasových osláv.

Jeden rok z navrhovaného trestu je za samotný bozk a zvyšok za nátlak, ktorý mal na hráčku vyvíjať po inkriminovanom stretnutí. Rubiales je vyšetrovaný aj v inom prípade. Týka sa podozrenia z finančných podvodov v súvislosti s presunutím španielskeho Superpohára do Saudskej Arábie. Polícia prehľadala hlavné sídlo RFEF neďaleko Madridu aj Rubialesovu rezidenciu v Granade.

Bývalý funkcionár sa v súčasnosti zdržiava prevažne v Dominikánskej republike, kde pracuje pre iné športové zväzy, predovšetkým pre bejzbal. V dôsledku aféry s bozkom mu Medzinárodné futbalová federácia (FIFA) udelila v októbri trojročný zákaz pôsobenia vo futbale.