Main Content

Harry Kane a Tottenham Hotspur: V lete nastane emotívna situácia

streda, 27. marec 2024 18:38 | Autor: TASR

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Anglický futbalista Harry Kane sa pred začiatkom budúcej sezóny (v sobotu 10. augusta) predstaví s Bayernom Mníchov v prípravnom stretnutí na ihrisku Tottenhamu.

Pre tridsaťročného útočníka to bude prvý duel proti Hotspur, keď v auguste minulého roka opustil anglický tím a prestúpil k úradujúcemu nemeckému majstrovi. Duel sa odohrá v rámci turnaja "Visit Malta Cup". Pre Kanea to bude prvý návrat do Tottenhamu od letného prestupu k "Bavorom".

Aj pre jeho spoluhráča a obrancu Erica Diera to bude konfrontácia s predošlým klubom. Tridsaťročný stopér posilnil Bayern začiatkom januára. Vo vyhlásení na webovej stránke Tottenhamu sa uvádza: "Predsezónna príprava naberá na mimoriadnom význame. Bude to 12. stretnutie s Bayernom v histórii a iba štvrté, ktoré sa odohrá na domácej pôde."

Naposledy sa Bayern s Tottenham stretli v sezóne 2019/20 v Lige majstrov. V základnej B-skupine Spurs najprv prehrali doma 2:7 a v Mníchove neuspeli po výsledku 1:3. Kapitán anglickej reprezentácie Kane v tejto sezóne v Nemecku nastúpil v 35 zápasoch vo všetkých súťažiach a strelil 37 gólov. S 31 presnými zásahmi za Bayern zatiaľ vedie tabuľku strelcov Bundesligy. "Bavorom" patrí v tabuľke druhé miesto a s desaťbodovým mankom na Bayer Leverkusen. Informovala o tom agentúra DPA.