Main Content

Prvá miestenka do play-off má svojho vlastníka: NY Rangers chcú Stanley Cup

streda, 27. marec 2024 09:11 | Autor: TASR

New York Rangers
New York Rangers | zdroj: TASR

Hokejisti New Yorku Rangers sa stali prvými postupujúcimi do play off NHL. Zisk miestenky do vyraďovacej fázy spečatili v noci na stredu víťazstvom 6:5 po predĺžení nad Philadelphiou.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Colorada 2:1. Bodoval vo ôsmom zápase po sebe a ziskom 40. bodu v ročníku prekonal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/75. V 12-zápasovom programe bodoval zo Slovákov okrem neho už len obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral takmer 20 minút a zaznamenal asistenciu vo víťaznom zápase Washingtonu proti Detroitu (4:3 pp).

Okrem toho rozdal päť hitov. Rangers posúvalo do play off akékoľvek víťazstvo. V 36. sekunde predĺženia ho zariadil obranca Adam Fox. Rozhodol strelou spoza kruhov na buly, puk sa odrazil do siete od pravej žŕdky. "Je úžasné, že sme si zastili play off. To je predsa cieľ pred každou sezónou. Myslím si, že pre nás je to len prvý krok, zápasy sa teraz zostria a my musíme ďalej držať nohu na plyne," povedal pre webový portál súťaže Fox, ktorý si pripísal aj asistenciu. Jeho spoluhráč Artemij Panarin zaznamenal tri asistencie a pokoril 100-bodovú métu ako prvý hráč klubu po Jaromírovi Jágrovi, ktorý v sezóne 2005/2006 nazbieral v základnej časti 123 bodov.

Ruský krídelník má na konte 102 bodov. Dva góly "jazdcov" strelil Alexis Lafreniere, Vincent Trocheck si pripísal gól a dve asistencie, Mika Zibanejad mal bilanciu 1+1. Rangers ako prví z tímov dosiahli stobodovú hranicu. Proti Flyers vyhrali siedmy vzájomný zápas v rade. Peter Laviolette sa tešil z 800. víťazstva v pozícii hlavného trénera, ako prvý kouč v histórii absolvuje play off so šiestimi rôznymi tímami.