Main Content

Je toto aktuálne najlepší brankársky tandem na svete?

utorok, 26. marec 2024 10:09 | Autor: Róbert Kalnický

 Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Aktuálne najlepšou defenzívou v kanadsko-americkej NHL je defenzíva Floridy Panthers spoločne s Winnipegom Jets. Oba tímy odohrali 71 zápasov, v ktorých inkasovali 173 gólov, čo je najmenej v celej profilige.

Na najbližších riadkoch sa však zameriame na bránkovisko v organizácii Floridy Panthers. Celok z mesta Sunrise totiž disponuje tandemom Sergej Bobrovskij a Anthony Stolarz. Obaja podávajú výborné výkony a ťahajú svoj tím za najvyššími pozíciami pred blížiacim sa play-off. 

Rus Bobrovskij je jasnou jednotkou a odchytal v doterajšom priebehu ročníka dokopy 51 zápasov, v ktorých dosiahol 91,58-percentnú úpešnosť zákrokov. Vychytal už štyri čisté kontá a patrí k najlepším gólmanom v celej súťaži. Skúsený veterán nadviazal na výborné výkony v play-off a naďalej je lídrom svojho tímu.

 

 

Skvele mu sekunduje urastený americký gólman Anthony Stolarz. Ten na Floridu prišiel pred sezónou a výborne sa zhostil pozície dvojky. V doterajšom priebehu ročníka Stolarz naskočil do 22 stretnutí, v ktorých dosiahol 92,73-percentnú úspešnosť zákrokov.

Viacero zámorských insiderov a odborníkov označuje práve tento tandem ako najlepší v kanadsko-americkej NHL. Navyše, Cats pred play-off môžu počítať aj so skvelým brankárom číslo tri. Je ním Spencer Knights, ktorý pôsobí v AHL v Charlotte Checkers.