Main Content

Martin Pospíšil hral v prvom útoku Flames: V tejto štatistike bol najlepší na ľade

nedeľa, 24. marec 2024 11:22 | Autor: TASR

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Nashville zdolal Detroit 1:0, vyhral piaty duel za sebou a bodoval v sedemnástom zápase v rade. Chicago otočilo v San Jose z 0:4 na 5:4, v Minnesote sa blysol hetrikom útočník St. Louis Jordan Kyrou. V šlágri popredných tímov Východnej konferencie vyhrali NY Rangers nad Floridou 4:3 po nájazdoch.

Dva góly a víťazný nájazd zaznamenal Artemij Panarin a na konte má 99 bodov. Pospíšil sa predstavil v prvej útočnej formácii, odohral 16:15 min, zaznamenal dve strely, mínusový bod a až sedem hitov, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Dvoma gólmi pomohol Canucks k víťazstvu Nils Höglander, skóroval aj Elias Lindholm, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 4:1 a presadil sa v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu. Casey DeSmith chytil 22 striel, Canucks natiahli víťaznú sériu na tri zápasy. Po piatich zápasoch sa do bránky Flames vrátil uzdravený Jacob Markström, ktorý zaznamenal takisto 22 zásahov.

“Plamene” prehrali druhýkrát za sebou a v Západnej konferencii im patrí 11. miesto s odstupom 12 bodov od priečky zaručujúcej play off.

“Na konci druhej tretiny sme skórovali a chceli sme na tomto momenta stavať. Zlyhali sme však v zakončení a mali sme byť efektívnejší v presilovkách. V takýchto tesných zápasoch je to kľúčové,” povedal pre nhl.com Ryan Huska, tréner Calgary. Víťazný gól Vancouveru strelil J.T. Miller, bol to jeho 34. presný zásah v sezóne a 90. bod. Miller sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý zaznamenal viac 90-bodových sezón. Pred ním to dokázali Pavel Bure (tri), Markus Näslund (dve) a Henrik Sedin (dve).