Main Content

Česko s novým trénerom absolvovalo víťaznú premiéru: Čo povedal Ivan Hašek?

sobota, 23. marec 2024 17:12 | Autor: TASR

Česko
Česko | zdroj: TASR

Tréner Ivan Hašek sa vrátil na lavičku českej futbalovej reprezentácie úspešne. V piatkovom prípravnom stretnutí jeho mužstvo zvíťazilo v Osle nad domácim Nórskom 2:1.

Česi sa tak v príprave na ME 2024 naladili dobre, hoci s výkonom svojich zverencov nebol Hašek stopercentne spokojný. Česi sa na európsky šampionát dostali z kvalifikačnej E-skupiny, v ktorej obsadili druhú priečku za Albánskom a pred Poľskom. Napriek postupu sa však rozhodol post trénera opustiť Jaroslav Šilhavý. Šesťdesiatročný Hašek sa k mužstvu vrátil po 15 rokoch.

"Vždy je lepšie vyhrať ako prehrať. Predovšetkým som rád, že bolo na chlapcoch vidno, že chcú makať a nič nevypustiť. Výsledok je dobrý, no čo sa týka hry, stále máme na čom pracovať," zhodnotil duel český tréner podľa webu aktualne.cz. Domáci sa v Osle dostali do vedenia, keď sa v 20. minúte presadil Oscar Bobb. Ešte do prestávky však vyrovnal zblízka hlavičkou David Zima, obranca Slavie Praha v národnom tíme skóroval prvýkrát.

"Šiel som dopredu trochu naslepo, no vedeli sme, že súper zle pokrýva zadnú žrď. Keď som potom uvidel trajektóriu centra Tomáša Součka, vedel som, že gól dám," povedal Zima, ktorý sa v úvode roka vrátil do rodnej krajiny po pôsobení v FC Turín. Nóri neprežívajú aktuálne zlatú éru, na ME sa nedostali, hoci majú v mužstve hviezdneho Erlinga Haalanda. Kanonier Manchestru City nastúpil aj proti Čechom a to na úvodných 75 minút, no nepresadil sa.

Zo striedačky potom sledoval, ako päť minút pred koncom rozhodol z priameho kopu Antonín Barák. Stredopoliar Fiorentiny si drží dobrú formu, gólom pomohol svojmu tímu aj pred týždňom k postupu do štvrťfinále EKL cez Haifu. "Veril som si. Od prvého momentu som vedel, že to chcem kopať a jediná možnosť bola na stranu brankára. Strela mi pekne sadla," pochvaľoval si Barák, ktorý sa do reprezentácie vrátil po roku. Pod trénerom Šilhavým nehral oficiálne pre porušenie tímových pravidiel. Nóri sa môžu pokúsiť o reparát v utorok. Ich súperom bude v Osle tentokrát Slovensko.