Main Content

San Jose vyhodilo ruského agenta: Šancu dostane slovenské meno

utorok, 19. marec 2024 20:35 | Autor: Róbert Kalnický

San Jose Sharks
San Jose Sharks | zdroj: TASR

Niekdajší slovenský hokejový útočník Martin Uhnák je na prahu veľkého míľnika. San Jose Sharks totiž prepustilo ruského agenta Igora Eronkova. Práve jeho miesto by mal Uhnák zaujať.

34-ročný bývalý útočník Levíc, Topoľčian, Nových Zámkov či Nitry už v organizácii pôsobil v uplynulom ročníku. "Igor nesplnil normu. Z nejakého dôvodu nevidel zápasy a nerobil to, čo sme chceli. Preto sme cítili, že bude najlepšie sa s ním rozlúčiť. Niekoľkokrát sme ho upozornili na to, že má podávať hlásenie a aby poslal svoje zoznamy, chdoil osobne na zápasy. Keď nie ste na štadióne, nemôžete robiť skauta a urobiť si dobrý obrázok o hráčoch. Nech už to bolo z akéhokoľvek dôvodu, dostal dosť upozornení, že sa v tejto oblasti musíte zlepšiť, a on to neurobil," uviedol generálny manažér Žralokov Mike Grier.

Eronko pôsobí v KHL v Avangarde Omsk ako asistent generálneho manažéra. Svoju rolu v organizácii celku z Kalifornie však neplnil na sto percent a klub sa s ním rozlúčil. Jeho pozíciu prakticky ihneď zaujal niekdajší slovenský hokejista Martin Uhnák.

"Ten pokrýval slovenskú a českú ligu, ale bol schopný sa do Ruska ísť osobne pozrieť, za čo mu dávame veľkú pochvalu, robí viac, než sa od neho chcelo," podelil sa o svoje dojmy Grier. "Bol ochotný získať vízum, ísť tam a cestovať. Takže strávil niekoľko týždňov a sledoval tých najlepších chlapcov," nešetrí chválou na adresu Uhnáka Grier.