Main Content

Posilní Slovensko na MS Tomáš Tatar?

utorok, 19. marec 2024 14:08 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenskej hokejovej reprezentácii sa na svetovom šampionáte v Ostrave rysuje poriadne silný tím. V hre je aj príchod veľkej osobnosti z NHL.

Reč je o Tomášovi Tatarovi, ktorý naposledy reprezentoval Slovensko na šampionáte v roku 2022. Vtedy bol kapitánom nášho národného výberu a patril k najlepším hráčom. Ročník 2023/2024 sa však pre skúseného forwarda nevyvíja ideálne. Odštartoval ho v Colorade, odkiaľ bol vymenený do Seattlu.

Krakeni nezažívajú dobrý ročník a všetko nasvedčuje tomu, že v play-off budú absentovať. V doterajšom priebehu ročníka Tatar odohral 63 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov a pridal 14 asistencií. Seattle sa nachádza na dvanástej pozícii v Západnej konferencii a stráca na play-off už 11 bodov.

Tatar sa ocitol v hľadáčiku Craiga Ramsayho a o účasti na majstrovstvách sveta prehovoril pre Nový čas: "Keby sa nedostaneme do play-off, tak veľmi rád by som prišiel pomôcť národnému tímu." Slovensku sa tak črtá ďalšia veľká posila zo zámoria, ktorá už pocit zo šampionátu v Ostrave pozná.