Main Content

Ovečkin naháňa Gretzkého, je v spoločnosti mien ako Shanahan a Howe: On myslí na play-off s Caps

utorok, 19. marec 2024 08:52 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Ovečkin zaznamenal ako tretí hráč v histórii 20 gólov v 19. sezóne za sebou. Pred ním to dokázali Gordie Howe a Brendan Shanahan.

Rus sa podieľal na triumfe svojho tímu dvoma presilovkovými zásahmi vrátane víťazného na priebežných 3:0. Capitals vyhrali tretíkrát za sebou a momentálne sú na pozícii zaručujúcej druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii.

"Dôležité víťazstvo. Vieme, že to nebude ľahké, ale o play off stále bojujeme. Ideme od zápasu k zápasu. Každý bod sa počíta," vyhlásil 38-ročný Ovečkin, ktorý má na konte 843 gólov v profilige, o 51 menej ako historický líder Wayne Gretzky (894). Washington sa dostal na postupovú pozíciu do vyraďovačky prvýkrát od 2. januára. Využil dve z troch početných výhod, kým domáci z rovnakého počtu presiloviek nedali ani jeden gól.

"Špeciálne tímy dnes rozhodli zápas. My sme dvakrát v presilovke inkasovali od Ovečkina, no keď sme mali o hráča viac na ľade, tak sme z toho nedokázali vyťažiť nič. Naopak, súperovi sa darilo. To bol dnes hlavný rozdiel," povedal Ryan Huska, kouč Calgary. Fehérváry strávil za Washington na ľade 21:01 minúty, mal jednu plusku, tri strely na bránku a rozdal dva hity. Pospíšil mal minutáž 15:26, pripísal si dva mínusové body, štyri pokusy na bránku a dva bodyčeky.