Main Content

Fehérváry, Pospíšil aj Tatar bez bodu: Ovečkinov zápis do histórie

utorok, 19. marec 2024 08:37 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

Ani jeden z troch slovenských hokejistov nebodoval v noci na utorok v zámorskej NHL. Washington Capitals v prvej obrannej dvojici so Slovákom Martinom Fehérvárym vyhral na ľade Calgary Flames 5:2. V elitnej formácii domácich bol ďalší Slovák Martin Pospíšil.

Jeho krajan Tomáš Tatar hral za Seattle, ktorý podľahol Buffalu 2:6. Alexander Ovečkin (Washington) strelil ako tretí hráč v histórii 20 gólov v 19. sezóne za sebou. Rus sa podieľal na triumfe svojho tímu dvoma presnými zásahmi vrátane víťazného na priebežných 3:0. Capitals vyhrali tretíkrát za sebou a momentálne je na pozícii zaručujúcej druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii.

Jeho spoluhráč z elitnej formácie Fehérváry bol na ľade 21:01 minúty, mal jednu plusku, tri strely na bránku a rozdal dva hity. Pospíšil mal na druhej strane ice time 15:26 minúty, dva mínusové body, štyri pokusy na bránku a pripísal si aj dva bodyčeky.

V stretnutí medzi Seattlom a Buffalom zaznamenal za hostí hetrik Jeff Skinner a jeho tím vyhral nad Kraken prvýkrát v histórii. Po góle a asistencii mali za "šable" Alex Tuch aj Tage Thompson a ich tím tak bodoval v piatom zápase za sebou, z toho štyrikrát naplno. Tatar bol vo štvrtom útoku, na ľade strávil 10:21 minúty, mal dve mínusky, raz vystrelil na bránku a zaznamenal aj jeden hit.