Main Content

Pavol Regenda opäť nastúpil v NHL: Ducks definitívne stratili šancu na play-off

pondelok, 18. marec 2024 09:33 | Autor: TASR

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

Z víťazstva sa v noci netešil Slovák Pavol Regenda, jeho Anaheim prehral v St. Louis 2:4. Slovenský útočník strávil na ľade 10:40 minút a pripísal si dve strely na bránku a tri bodyčeky. 

Anaheim sa stal po San Jose a Chicagu tretím tímom, ktorý stratil šancu na postup do play off. Ducks viedli na ľade St. Louis od 14. minúty zásluhou Troya Terryho, ale to bolo z ich strany až do záveru všetko. Blues vyrovnali v druhej tretine vďaka Kevinovi Hayesovi a v tretej rozhodli, keď využili všetky tri presilové hry.

Dvakrát sa presadil Robert Thomas a raz Jake Neighbours. Obranca Justin Faulk si pripísal dve asistencie a Pavel Bučnevič mal bilanciu 0+3. Osem sekúnd pred sirénou Terry svojím druhým gólom upravil na 2:4. "Cítil som, že sme hrali dobre s pukom, len sme nedokázali zakončiť naše šance v prvej tretine. V tretej sme boli viac priamočiari a využili sme to," skonštatoval domáci útočník Thomas.

St. Louis vyhrali štvrtý zápas v sérii a udržali svoje šance na postup do vyraďovacej časti. Na druhú voľnú miestenku na západe, ktorá patrí priebežne Vegas, strácajú len štyri body. Anaheim prehral šiesty duel po sebe a stratil aj teoretickú šancu na play off. "Myslím, že vo formáte 5 na 5 sme odohrali dobrý zápas. Musíme nájsť spôsob, ako obmedziť vylúčenia. Je to príbeh mnohých zápasov v tejto sezóne," uviedol Terry.