Main Content

Fantastický Alcaraz poslal Sinnera domov: Vyhrá vo finále proti ruskému súperovi?

nedeľa, 17. marec 2024 09:23 | Autor: TASR

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz | zdroj: TASR

Španielsky tenista Carlos Alcaraz a Rus Daniil Medvedev nastúpia proti sebe vo finále dvojhry na turnaji ATP 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Alcaraz v semifinále v pozícii nasadenej dvojky vyradil trojku "pavúka" Taliana Jannika Sinnera 1:6, 6:3, 6:2. Medvedev ako nasadená štvorka zdolal domáceho Američana Tommyho Paula 1:6, 7:6 (3), 6:2. Alcaraz pripravil Sinnerovi prvú tohtoročnú prehru a v Indian Wells má šancu obhájiť vlaňajší titul. Talian začiatkom sezóny triumfoval na grandslamovom Australian Open v Melbourne a premožiteľa nenašiel ani na halovom turnaji v Rotterdame.

"Veľmi si cením, že sa mi podarilo ukončiť Jannikovu víťaznú sériu. Po prvom sete som sa dokázal zmobilizovať a vybičovať k výbornému výkonu. Bol som mentálne silný," uviedol vlaňajší wimbledonský šampión pre akreditované médiá. Aj Medvedev predviedol proti Paulovi úspešný obrat.

V tajbrejku získal od stavu 2:3 päť bodov za sebou a v treťom dejstve si rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. V nedeľu bude mať možnosť odplatiť Alcarazovi vlaňajšiu finálovú prehru a skompletizovať zbierku titulov z hardových podujatí ATP 1000. "Viem, čo sa stalo vlani. Budem sa snažiť podať vo finále oveľa lepší výkon, zahrávať loptičky tesne k čiaram," povedal víťaz US Open z roku 2021.