Main Content

Skvelú formu nemožno ignorovať: Memphis Depay je späť v reprezentácii

piatok, 15. marec 2024 20:06 | Autor: TASR

Memphis Depay
Memphis Depay | zdroj: TASR

Holandský futbalista Memphis Depay sa po ročnej prestávke vracia do národného tímu. Tridsaťročný útočník Atletica Madrid figuruje v nominácii trénera Ronalda Koemana na marcové prípravné zápasy proti Škótsku a Nemecku.

V reprezentačnom drese hral Depay naposledy vlani v marci v kvalifikačných dueloch ME 2024 s Francúzskom a Gibraltárom. Z letných stretnutí Ligy národov a jesennej časti kvalifikácie ho vyradili zranenia.

V príprave tak budú Holanďania posilnení o druhého najlepšieho strelca histórie, Depay vsietil v 88 zápasoch 44 gólov. Viac má na konte len Robin van Persie (50). Do kádra sa po dlhšej pauze vracia aj Georginio Wijnaldum zo saudskoarabského Al-Ettifaq.

Tridsaťtriročný stredopoliar patrí k najskúsenejším holandským hráčom, za "oranjes" odohral 90 duelov. Naopak, debut čaká 22-ročného stredopoliara Quintena Timbera z Feyenoordu Rotterdam. Najúspešnejší holandský klub Ajax Amsterdam bude mať v kádri len jedného účastníka - útočníka Briana Brobbeyho.

Holanďania sa najprv predstavia v domácom zápase proti Škótsku, ktorý je na programe v piatok 22. marca v Amsterdame. O štyri dni neskôr sa vo Frankfurte stretnú s Nemeckom. Informácie priniesla agentúra AP.