Main Content

Šesťbodový zápas v Michalovciach lepšie zvládli domáci: Košice nedokázali skórovať

piatok, 15. marec 2024 20:05 | Autor: TASR

Zemplín Michalovce
Zemplín Michalovce | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 1:0 v piatkovom zápase 2. kola skupiny o udržanie sa v Niké lige.

Dosiahli tak tretie víťazstvo po sebe a na predposlednom mieste sa priblížili desiatym Košiciam na rozdiel dvoch bodov. Jediný gól stretnutia strelil už v 7. minúte Stanislav Danko. Hostia mohli otvoriť skóre už v 3. minúte, ale Van Kessel strelou zvnútra šestnástky minul bránku.

O štyri minúty gólovo udreli Michalovčania, keď chybu Innocentiho nenapravil Kružliak a Danko zblízka prekonal Figuereida - 1:0. Pre brankára hostí sa v 32. minúte skončil zápas, keď v šanci Marcina zahral rukou mimo šestnástky a dostal červenú kartu. V úvode druhého polčasu mali sľubné šance domáci Van Kessel i Marcin, ale Kiru neprekonali. Michalovčania mali v druhom polčase viacero príležitostí zvýšiť svoj náskok, no zlyhali v koncovke.

NL - nadstavbová časť: skupina o udržanie sa, 1. kolo:

MFK Zemplín Michalovce - FC Košice 1:0 (1:0)

Góly: 7. Danko. Rozhodovali: Gemzický - Jekkel, Vorel, ŽK: Marcin (Mich.), ČK: 32. Figueiredo (Koš.)

Michalovce: Frelih - Magda, Dzotsenidze, Marjanovič, Bahi - Bednár (63. Vaško) - Marcin, Žofčák (76. Karasjuk), Danko (76. Ramos), Van Kessel (84. Šimko) - Arevalo Acosta (85. Adekunle)

Košice: Figueiredo - Fabiš (80. Golikov), Šindelář (72. Jones), Kružliak, Innocenti, Davis - Hočko (80. Qose), Faško (80. Petrák), Gallovič - Obounet (36. Kira), Medved