Main Content

Začína nadstavba Niké ligy: Aké zápasy nás čakajú?

štvrtok, 7. marec 2024 19:00 | Autor: TASR

ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Nadstavbovú časť futbalovej Niké ligy odštartuje v piatok súboj úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava na pôde MFK Ružomberok v rámci 1. kola skupiny o titul. "Belasí" vyhrali 22-kolovú základnú časť s obrovským 16-bodovým náskokom pred MŠK Žilina a suverénne mieria za ziskom šiesteho titulu v sérii.

"Náskok máme veľký, stratil by ho len hlupák, no ja som vždy opatrný," uviedol tréner Slovana Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii po poslednom zápase základnej časti, ktorú uzavreli jeho zverenci víťazstvom 1:0 nad Spartakom Trnava. V napínavom boji o skupinu o titul získal poslednú postupovú priečku práve Ružomberok, ktorý je najbližší súper Slovana.

"Začíname skupinu na ťažkom teréne so súperom, ktorému ide karta," dodal Weiss. V sobotu je v skupine o titul na programe duel MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová, v nedeľu sa v Trnave predstaví FC DAC 1904 Dunajská Streda. Hostia v prípade víťazstva vytlačia "andelov" z tretej priečky, oba tímy delia od seba len dva body. V skupine o udržanie sa púta pozornosť mikrosúboj posledného tímu tabuľky ViOnu Zlaté Moravce a jeho suseda MFK Zemplín Michalovce.

Oba tímy na seba narazili v poslednom kole základnej časti, v ktorom Michalovčania prvým víťazstvom v sezóne odskočili rivalovi na rozdiel šesť bodov. Obaja sa v sobotu stretnú znova, tentoraz sa bude hrať v Zlatých Moravciach, ktoré v 22 kolách získali len 4 body a ani raz nevyhrali. Majster a vypadávajúci budú známi najneskôr v sobotu 18. mája, keď je na programe záverečné 10. kolo.

Posledný tím po skončení nadstavby vypadne, predposledný pôjde do baráže o udržanie sa, v ktorej sa stretne s druhým tímom z 2. ligy. Baráž o Niké ligu a prípadná play off o účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy medzi tímami na 4.-7. mieste sú na programe 21., 24. a 25. mája.