Main Content

Tomáš Tatar s gólom za Seattle Kraken: Čo Slovák povedal?

streda, 6. marec 2024 10:34 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: AP Photo/Lindsey Wasson

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil gól v zámorskej NHL. Svojmu Seattlu tak pomohol k triumfu 4:3 na ľade Winnipegu a ukončil 10-zápasovú sériu bez kanadského bodu.

V akcii bol aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorého Montreal vyhral v Nashville 4:3 pp. Ďalší Slovák Šimon Nemec z New Jersey bol proti Floride (3:5) len zdravý náhradník. Dallas otočil duel v San Jose z 3:6 na 7:6 pp, Wyatt Johnston mal hetrik a celkovo 5 bodov (3+2). Tatar vyrovnal v 42. minúte na 3:3, keď tečoval strelu Matthewsa Beniersa. Odpovedal tak po 25 sekundách na gól Nina Niederreitera.

"Bolo to tímové úsilie. Prišli sme sem neskoro a hrali druhýkrát za dva dni. Podarilo sa nám získať dva body vo veľmi dôležitom zápase sezóny. Každá formácia a všetci hráči sa zapojili, čo je skvelé vidieť, " uviedol 33-ročný krídelník pre nhl.com.

Bol to preňho ôsmy gól v sezóne a celkovo 21. bod (8+13). Okrem presného zásahu mal aj plusku, dve strely na bránku a jeden hit. Na ľade strávil 14:46 minúty. O víťazný gól sa vo Winnipegu postaral v 58. minúte Andre Burakovsky. "Bol to veľmi dobrý pocit. Myslím si, že po všetkých zraneniach a vynechanom čase som v uplynulom období hral naozaj dobrý hokej, veľa som tvoril a korčuľoval. Konečne som dal gól. Už som takmer zabudol, aký je to pocit," povedal Burakovsky, ktorého pochváli aj Tatar:"Som nesmierne šťastný aj za neho. Tvrdo pracoval. Odohral veľmi kvalitný zápas, mal niekoľko príležitostí a gól nemohol prísť v lepšej chvíli, ako keď ho strelil."

Na víťazstve tímu, ktorý vyhral sedem z predošlých desiatich zápasov, sa podieľal troma bodmi Jared McCann. Mal bilanciu 1+2 zásluhu na všetkých góloch okrem Tatarovho. Veľký podiel na triumfe má aj brankár Joey Daccord z 30 zákrokmi a najdôležitejší prišiel sedem sekúnd pred treťou sirénou, keď zneškodnil strelu Neala Pionka. Domáci prehrali po dvoch triumfoch a neuspeli v treťom z uplynulých dvanástich duelov. Jets sa netešili z víťazstva na vlastnom ľade prvýkrát od 28. januára. Kyle Connor v 29. minúte vyrovnal na 1:1 a asistenciu si pripísal Mark Scheifele. Pre centra prvej formácie to bol 700. bod v profilige (290+410).